Mafia Ndragheta, anihilată: Români reținuți, după operațiunea mamut a Europol în toată Europa (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Mafia Ndragheta, anihilată: Români reținuți, după operațiunea mamut a Europol în toată Europa (VIDEO)
Mafia Ndragheta, anihilată: Români reținuți, după operațiunea mamut a Europol în toată Europa (VIDEO)

33 de persoane dintr-un clan al Ndrangheta, mafia calabreană, au fost arestate, ca presupuse membre ale rețelei internaționale de trafic de droguri, într-o operațiune comună a poliției din Italia, Germania, Spania și România, raportează Europol.

Până la 33 de persoane dintr-un clan al 'Ndrangheta, mafia calabreză, au fost arestate în cadrul unei rețele de trafic internațional de droguri, într-o operațiune comună a poliției din Italia, Germania, Spania și România, a informat Parchetul din Torino.

Operațiunea, denumită 'Platinum-Dia', reprezintă "o lovitură dură" pentru 'Ndrangheta, întrucât cei arestați activau în Volpiano (Torino), considerată baza economică a familiei Agresta din Platì (Reggio Calabria), precum și a familiei Giorgi, prezentă în provinciile italiene Piemonte, Calabria și Sardinia, precum și în Baden Wuerttemberg și în stațiunile de pe malul lacului Constance, în Germania, potrivit anchetatorilor.

În operațiune au fost implicați peste 200 de oameni, cu colaborarea carabinierilor, finanțelor, agenților, armatei și a 500 de membri ai Poliției Criminale din Baden-Wuttemberg, alături de agenți ai poliției spaniole și române, care au participat la mai multe percheziții în ambele țări, unde au extins investigațiile care au dus la căderea acestei rețele.

Au fost efectuate raiduri și în Spania și România. Operațiunea „desfășurată la Torino și cu sucursale în Germania, Spania și România demonstrează omniprezenta„ ndrangheta, dar și mai presus de toate puterea statului ”, a declarat pentru ANSA președintele Comisiei anti-mafie din Italia, Nicola Morra.

Români, afiliați clanului Ndragheta, reținuți, după operațiunea mamut a Europol

 

Pe lângă arestări, agenții au pus sechestru pe bunurile unor societăți cooperative și de construcții, bunuri imobiliare, mașini și conturi curente bancare și poștale în valoare de mai multe milioane de euro, inclusiv pe cele ale unor societăți care administrează baruri și cafenele din Torino.

Potrivit procuraturii din Torino, care a condus investigațiile, s-a reușit decapitarea vârfului "puternicului clan înarmat San Luca", "reconstituirea dinamicii infracționale și dobândirea unor probe foarte importante despre un uriaș trafic de droguri între Olanda, Germania, Spania și Italia, gestionat de familia Giorgi, ale cărui profituri ar fi fost investite în activități comerciale, în special pe teritoriul german".

Ancheta a dus la descoperirea mai multor negocieri purtate de membrii familiei Giorgi pentru importul unor cantități mari de cocaină cu subiecți precum Giuseppe Romeo, arestat la 11 martie anul trecut la Barcelona (Spania), și cu membri ai familiei Assisi, arestați în cadrul unei alte operațiuni în 2019 în Brazilia, precum și cu traficanți de droguri albanezi, români și columbieni în Olanda și Belgia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel