MAE confirmă: Un român a murit, alți cinci au fost răniți în Belgia, după prăbușirea unei școli

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții Ambasadei României la Bruxelles, printre persoanele rănite au fost identificați și cinci cetățeni români.

Răniții au fost transportați la unități medicale din zonă pentru a primi îngrijiri. Potrivit MAE, românul decedat avea dublă cetăţenie.

MAE mai menționează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Citește și:  Belgia. Român, mort după ce o școală s-a prăbușit. Alți patru conaționali sunt în stare foarte gravă

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Bruxelles, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presă locală, la data de 18 iunie 2021, referitoare la prăbușirea unui imobil aflat în construcție în orașul Antwerpen, incident soldat cu rănirea mai multor persoane, și a întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile belgiene pentru obținerea unor informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor implicate. De asemenea, o echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice s-a deplasat la fața locului pentru a obține informații suplimentare și a acorda asistență consulară”, se mai arată în răspunsul MAE pentru Libertatea.

La acest moment există trei oameni decedaţi, toți angajați care lucrau pe şantier: un român, un portughez și o victimă încă identificată, care a fost scoasă sâmbătă dimineaţă de pompieri dintre dărâmăturile şcolii în construcţie prăbuşite la Anvers.

De asemenea, două persoane sunt date dispărute şi ar putea să fie blocate sub dărâmături. Încă nouă persoane au fost rănite în timpul prăbușirii clădirii și toate au fost transportate la spital. Pompierii anunţă că, dintre răniți, o persoană urmează a fi externată, iar celelalte opt sunt în stare stabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel