MAE, anunț despre elevii români infectați la o școală din Germania

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Elevi
Elevi

Autoritățile locale germane nu au notificat ambasada cu privire la infectarea cu SARS-CoV2 a cinci cetățeni români, minori, elevi ai unei școli din districtul Spandau, Berlin, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară, anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat în urma informațiilor despre caz apărute în mass-media.

Citește și: Germania. Elevi români, infectaţi cu noul coronavirus

Reprezentanții Ambasadei au contactat conducerea instituției de învățământ, însă aceasta nu a oferit informații medicale sau de contact până la acest moment, invocând rațiuni de protecție a datelor personale.

De asemenea, Ambasada României la Berlin a intrat în contact și cu Autoritatea locală pentru Sănătate, care a răspuns că este de așteptat ca primirea unor informații suplimentare celor deja cunoscute public să dureze, dat fiind că investigarea situației medicale este încă în curs.

Ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situația o va impune, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel