MAE, alertă de călătorie: Grevă generală în Belgia. Transporturile, perturbate timp de trei zile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei că, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2022, va avea loc o grevă generală a lucrătorilor feroviari, context în care sunt posibile perturbări în activitatea transportului feroviar.

Se recomandă celor care intenționează să călătorească cu trenul să urmărească pagina web a căilor ferate belgiene SNCB: https://www.belgiantrain.be/fr/travel-info/train-network-travel-info/strike.  

MAE, alertă de călătorie: Grevă generală în Belgia. Transporturile, perturbate timp de trei zile

 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.   

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://bruxelles.mae.ro, https://www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Vezi și:

Belgia. Român de 20 de ani, arestat după o urmărire ca în filme: Poliția a făcut uz de armă

 

Un român de 20 de ani a fost arestat la Sint-Kruis, în Belgia, după o urmărire ca în film. Poliția a făcut uz de armă pentru a-l opri pe fugar.

În noaptea de 25 spre 26 noiembrie, în Sint-Kruis, la scurt timp după miezul nopții, a fost comis un furt prin efracție cu tâlhărie. În acest proces, numeroase telefoane mobile au fost furate din magazinul de telefoane. Poliția a sosit la fața locului și a reușit să aresteze un suspect.

La scurt timp după miezul nopții (n.r. noaptea de 25 spre 26 noiembrie 2022), un magazin de telefoane din Sint-Kruis a fost spart. S-a auzit o bubuitură surdă și a fost anunțată poliția. Poliția a reușit să aresteze un suspect, în timp ce ceilalți au reușit să fugă.

Ceilalți doi suspecți au revenit la câteva ore după incident pentru a recupera un vehicul. Unul dintre infractori a încercat să plece cu acel vehicul. Polițiștii care se aflau încă la fața locului au încercat să îl aresteze pe șofer, dar acesta a reacționat accelerând vehiculul, obligând un polițist să sară și trăgând de două ori în flancul stâng al vehiculului.  

După aceea, șoferul a demarat și a continuat să părăsească vehiculul pentru a fugi pe jos. În urma intervenției nu a fost rănită nicio persoană, până la noi ordine.

Suspectul român arestat a ajuns în fața judecătorului de instrucție sub suspiciunea de furt cu forța, pe timp de noapte și în bandă. De asemenea, vor fi investigate și infracțiunile de rebeliune armată. 

Suspectul a fost reținut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel