MAE: Atenţionare de călătorie pentru TREI ţări UE

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe a emis atenţionări de călătorie pentru românii care călătoresc sau tranziteată teritoriul Italiei, Croaţiei şi Regatul Ţărilor de Jos.

În perioada 23-25 iulie, mai multe regiuni italiene se confruntă cu un nou val de caniculă, în mai multe oraşe ale ţării.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de MAE, autorităţile locale au emis cod roşu pentru caniculă, valabil în ziua de 24 iulie, pentru oraşele: Brescia (Lombardia), Bolzano (Trentino Alto-Adige), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria) şi Torino (Piemonte).

Pentru ziua de 25 iulie, codul roşu pentru caniculă este extins şi pentru oraşele Bologna (Emilia-Romagna), Frosinone, Rieti, Roma (Lazio), Genova (Liguria), Pescara (Abruzzo), Trieste (Friuli Venezia Giulia) şi Verona (Veneto). A fost emis, de asemenea, cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării.

 

Caniculă în Italia, Croaţia şi Olanda

 

Pe teritoriul Republicii Croaţia, potrivit datelor transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în 23 şi 24 iulie, mai multe regiuni ale ţării se confruntă cu un val de caniculă.

Autorităţile locale au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate valabil miercuri în regiunile Karlovac, Rijeka, Split şi Dubrovnik şi un cod galben de caniculă pentru regiunile Zagreb şi Knin.

Citeşte şi: MAE: Atenţionare de călătorie în Italia. GREVĂ de amploare în transporturi

În Regatul Ţărilor de Jos, Institutul Regal Olandez de Meteorologie (KNMI) a emis un cod portocaliu de caniculă pentru perioada 23-26 iulie şi a fost activat Planul Naţional pentru căldură extremă. Se recomandă populaţiei luarea măsurilor necesare pentru prevenirea deshidratării şi a supraîncălzirii organismului.

De asemenea, Căile Ferate Olandeze au luat măsuri suplimentare pentru evitarea unui posibil disconfort al călătorilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel