Macron afirmă că evacuarea Mariupolului este imposibilă, în urma convorbirii cu Putin

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Emanuel Macron
Emanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a avut o discuție telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. cei di șefi de stat au discutat discutat și despre evacuarea orașului Mariupol din Ucraina.

Acest lucru a fost declarat de reprezentantul Curții Europene de Justiție în urma reuniunii, relatează Le Figaro.

Condițiile pentru lansarea unei operațiuni umanitare în zilele următoare pentru a acorda asistență locuitorilor orașului ucrainean Mariupol, asediat de armata rusă, "în acest stadiu nu au fost create", a anunțat Centrul European pentru Drepturile Omului.

Macron a prezentat operațiunea de evacuare, propusă de Franța, Turcia și Grecia, lui Putin, care a spus că se va "gândi" înainte de a da un răspuns, a adăugat reprezentantul Palatului Élysée.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că, dacă Occidentul nu face nimic pentru a ajuta Mariupol, va fi vina sa colectivă.

Macron afirmă că evacuarea Mariupolului este imposibilă, în urma convorbirii cu Putin

 

Anterior, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că "nu va folosi" cuvintele folosite de președintele american Joe Biden la adresa lui Putin, în special numindu-l om - pentru a păstra posibilitatea de a avea un fel de dialog cu președintele rus.

„Pentru a găsi o soluţie la situaţia umanitară dificilă din acest oraş, luptătorii naţionalişti ucraineni trebuie să renunţe la rezistenţă şi să depună armele", a afirmat Putin, conform unui comunicat al Kremlinului care rezumă o discuţie telefonică avută de preşedintele rus cu omologul său francez Emmanuel Macron, scrie AFP, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, Putin l-a informat pe Macron în legătură cu „măsurile luate de armata rusă pentru a furniza un ajutor umanitar de urgenţă şi pentru a asigura evacuarea în siguranţă a civililor” în Ucraina.

Kremlinul a adăugat că cei doi lideri au discutat despre negocierile ruso-ucrainene de marţi de la Istanbul şi despre chestiunile legate de decizia Moscovei de a cere plata în ruble a exporturilor sale de gaz.

Putin: „Luptătorii naţionalişti ucraineni trebuie să renunţe la rezistenţă şi să depună armele“

 

„S-a convenit să se continue contactele” între Putin şi Macron, a adăugat Kremlinul.

De partea cealaltă, Palatul Elysee a anunţat la rândul său după discuţie că „în acest moment nu sunt întrunite” condiţiile pentru a lansa în următoarele zile o operaţiune umanitară în ajutorul locuitorilor din oraşul asediat Mariupol.

Macron i-a prezentat această operaţiune de evacuare - propusă de Franţa, Turcia şi Grecia - lui Putin, care a spus că „se va gândi” înainte de a da un răspuns, a adăugat preşedinţia franceză.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel