Măștile devin obligatorii în tot mai multe țări. Ce amendă riști dacă nu porți în Marea Britanie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

De altfel tot mai multe țări de pe Glob fac din purtarea măștilor de protecție o măsură obligatorie. Asta în condițiile în care după o acalmie înșelătoare, numărul cazurilor de Covid 19 crește peste tot.

Din păcate contra-argumentele celor care se opun măștilor sunt de o fantezie dezarmantă.

Începând de vineri în Marea Britanie este obligatorie purtarea măştilor în magazine şi locuri de unde se cumpără mâncare pentru acasă. Într-o nouă încercare de a curma răspândirea virusului, guvernul condus de Boris Johnson a făcut publice noile reguli cu doar 12 ore înainte de aplicarea lor. De unde şi confuzia unei părţi a populaţiei.

Contravenienţii vor fi amendaţi cu 200 de lire sterline.

„Sper că poliţia îi va ajuta pe comercianţi să trateze cu clienţii care au tendinţa să devină agresivi ori abuzivi”, susține Andrew Goodacre, membru asociație comercianți, potrivit Știrile PRO TV.

De săptămâna aceasta, mască a devenit obligatorie şi în sediile administraţiei şi piețele acoperite din Franţa. În Paris, la terase și pe stradă, nu prea sunt oameni cu măşti, însă în spaţiile închise este un accesoriu curent. Cum o poartă, este altă poveste:

„Adesea, oamenii nu poartă masca în mod corect – fie nu o poartă sau o țin așa. E grozav, dar masca nu este pentru bărbie. Oamenii trebuie să fie mai responsabili”, a precizat Eytan Azria, studentă.

În Franța, măștile sunt obligatorii și în mijloacele de transport şi la casele de cult.

 

„Trebuie să te gândești la societate, nu numai la tine”

 

„Cred că este un sacrificiu pe care trebuie să îl facem de dragul comunității. Trebuie să te gândești la societate, nu numai la tine”, susține Marcela De La Cerda, student din Brazilia.

Și la Moscova, masca trebuie purtată în spații publice închise, însă mulţi localnici se încăpăţânează să ignore riscurile evidente.

Vladimir Ignatyev, localnic Moscova: ”Totul depinde de mentalitatea ta. Dacă îi tratezi pe oameni așa cum ai dori să fii tratat și tu, atunci trebui să porți mască”.

În condiţiile în care experţii şi politicienii pledează necontenit pentru purtarea măştilor de protecţie, un pastor american din Milwaukee a provocat consternare comparând obligativitatea măştilor cu Holocaustul.

 

„Virusul, povestea perfectă pentru a-i tiraniza pe cetăţeni”

 

„Virusul este povestea perfectă pentru a-i tiraniza pe cetăţeni şi spun asta pentru că totul nu e decât o scorneală”, punctează Matthew Trewhella, Pastor.

Pastorul a făcut aceste consideraţii aiuritoare la o întâlnire cu enoriaşii.

„Evreii nu au fost chemaţi dintr-odată în gări şi băgaţi în vagoane de vite. Înainte să se ajungă la asta au fost mii de mici acţiuni care le călcau în picioare libertăţile”, a adăugat Trewhella.

S-a grăbit să-i dea replica medicul şef al Statelor Unite.

Jerome Adams: ”Măştile sunt unelte ale libertăţii, pentru că ne dau libertatea să deschidem, să circulăm, să funcţionăm”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel