Lungmetrajul 'Oameni de treabă', în regia lui Paul Negoescu, selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Paul Negoescu
Paul Negoescu

Lungmetrajul ''Oameni de treabă'', în regia lui Paul Negoescu, o coproducţie România/Bulgaria, documentarul ''The Chalice. Of Sons and Daughters'', realizat de Cătălina Tesăr şi Dana Bunescu, precum şi scurtmetrajele ''Mon Ami'', regia Carina Daşoveanu, şi ''My Sister and I/Eu şi sora mea'', de Theodor Ioniţă, se numără printre cele 51 de producţii care vor concura anul acesta pentru unul dintre trofeele ''Inima Sarajevo'' în cadrul celei de-a 28-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo, potrivit paginii oficiale a evenimentului. 

Festivalul include patru secţiuni competiţionale: lungmetraj, documentar, scurtmetraj şi film studenţesc în cadrul cărora vor fi proiectate 51 de filme - 21 de premiere mondiale, şapte premiere internaţionale, o premieră europeană, 21 regionale şi o premieră în Bosnia şi Herţegovina.

Pentru ediţia de anul acesta, echipa de selecţioneri a festivalului, condusă de directoarea de creaţie Izeta Građević, a vizionat 751 de pelicule înscrise în festival, dintre care 160 de lungmetraje de ficţiune, 211 documentare, 240 de scurtmetraje şi 140 de filme studenţeşti.

În cadrul competiţiei de lungmetraje au fost selectate opt titluri, patru vor fi proiectate în premieră mondiale şi patru în premieră regională. Printre acestea se numără ''Men of Deeds/Oameni de treabă'', în regia lui Paul Negoescu (coproducţie România/Bulgaria, 2022), care va fi proiectat în premieră mondială.

În secţiunea documentar, vor concura 22 de titluri, printre care şi producţia românească ''The Chalice. Of Sons and Daughters / O Tahtal. Savendar tai Seiandar'', realizat de Cătălina Tesăr şi Dana Bunescu, proiectat în premieră mondială, precum şi ''Too Close'', în regia lui Botond Püsök (coproducţie România/Ungaria), premieră mondială.

Printre cele 10 producţii selectate în secţiunea de scurtmetraje se numără şi ''Amok'', în regia lui Balázs Turai (coproducţie Ungaria/România).

Secţiunea de filme studenţeşti numără 11 producţii, printre care şi producţiile româneşti ''Mon Ami'', regia Carina Daşoveanu, şi ''My Sister and I/Eu şi sora mea'', regia Theodor Ioniţă. Festivalul de film de la Sarajevo va avea loc în perioada 12-19 august 2022, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel