Ludovic Orban: „Urmărim ca România să îndeplinească criteriile de aderare la zona euro”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul României, Ludovic Orban, a afirmat că Guvernul are de gând să-și ducă planul la capăt pentru ca România să îndeplinească condițiile de aderare la zona euro.

„Evident, sunt 5 criterii pe care trebuie să le respectăm pentru a putea adera la zona euro. Toate aceste criterii sunt criterii care ţintesc sănătatea economiei româneşti. Vă dau exemplu pe inflaţie, există o reducere a inflaţiei pe care o veţi constata din datele Institutului Naţional de Statistică.

De asemenea, în ceea ce priveşte cursul de schimb, se vede că, deşi traversăm o criză economică, există o relativă stabilitate, dacă nu chiar o stabilitate a cursului de schimb, raportul leu/euro. De asemenea, în ceea ce priveşte ceilalţi indicatori pe care trebuie să-i respectăm, noi ne ducem înainte şi urmărim să atingem obiectivele necesare pentru ca România să îndeplinească criteriile de aderare la zona euro”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei efectuată la Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel