Ludovic Orban, mesaj de Ziua Aviației: „Mulți s-au aflat în linia întâi în lupta pentru viață”

gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, în care apreciază eforturile depuse de angajații din acest sector, despre care a spus că s-au aflat în linia întâi în lupta pentru viață, în ultimele luni, când România a fost afectată de epidemie.

„Îi sărbătorim astăzi (luni-n.r.) pe profesioniștii aerului și întreg personalul din domeniul aviației civile și militare, cu convingerea că munca lor înseamnă siguranța călătoriilor noastre cu avionul, șanse neprețuite pentru cei a căror viață depinde de accesul cât mai rapid la unități spitalicești din țară sau de peste hotare, intervenții vitale în situații de urgență și, nu în ultimul rând, înseamnă apărarea și securitatea spațiului aerian al României”, a transmis premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, angajații din acest sector s-au aflat, în ultimele luni, în linia întâi în lupta pentru viață.

„În cele câteva luni de când și România este afectată de pandemia cu noul coronavirus, mulți dintre cei care lucrează în domeniul aviației s-au aflat și ei în linia întâi în lupta pentru viață, alături de medici și de alte categorii profesionale. Au existat cazuri de pacienți care au avut nevoie să fie transportați de urgență, pe calea aerului, la spitale aflate la distanțe mari, au fost transporturi aeriene de materiale sanitare absolut necesare în contextul crizei sanitare - eforturi pentru care toți cei implicați merită recunoștința și respectul nostru”, a mai spus premierul.

Acesta a mai transmis că profesioniștii români din acest domeniu sunt recunoscuți și apreciați în întreaga lume.

„Aviația a devenit, în cei peste o sută de ani de istorie a sa, un domeniu extrem de complex care, pe lângă logistica și infrastructura specifice, implică resursă umană foarte bine pregătită. Performanțele profesioniștilor aviației din România sunt astăzi recunoscute și apreciate în lume, atât în domeniul civil, cât și în cel militar, și avem aici exemplul celor care ne reprezintă țara în misiunile desfășurate sub mandat ONU, OSCE sau NATO”, se mai arată în mesajul adresat cu ocazia Zilei Aviației de premierul Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy