Ludovic Orban, după ședința cu miniștrii: „Rămânem în stare de alertă!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi, după ședința cu miniștrii, faptul că România rămâne în stare de alertă.

„Am hotărât cum procedăm odată cu intarea în vigoare a legii 55, odată cu ziua de mâine (luni – n.r.). Am convocat CNSSU luni, la ora 7.30 dimineața, și ședința de Guvernul la ora 8. Sunt necesare pentru a derula toate procedurile stabilite în legea 55 pentru instituirea stării de alertă în baza legii. Hotărârea de Guvern, conform legii este actul normativ prin care am decis să instituim starea de alertă odată cu intarea în vigoare a legii.

Și în cele trei zile în care nu a fost în vigoare legea, în baza OUG 21, am instituit starea de alertă. Decizia pe care am luat-o este aceea ca odată cu intarea în vigoare a legii, să instituim starea de alertă prin hotărâre de Guvern, în condițiile prevederilor legale care au fost stabilite de Parlament.

Hotărârea de Guvern va cuprinde tot ceea ce prevede legea și odată cu adoptarea ei, practic, rămânem în stare de alertă, în care, de data asta, avem la dispoziție toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii", a spus premierul, adăugând că luni va convoca și toate instituțiile cu aribuții de control care pot dispune măsurile necesare pentru respectarea regulilor”, a anunţat Orban, în această seară seară, la finalul unei şedinţe de lucru organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel