Ludovic Orban, despre românii din Diaspora: "Sunt convins că le e dor de ţară. Ştiţi când se vor întoarce?"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Declaraţii emoţionante din partea premierului Ludovic Orban despre românii plecaţi în străinătate. Şeful Guvernului speră ca românii să se întoarcă, fiind convins că le este dor de casă şi a spus şi ce îi va aduce înapoi în ţara lor.

"România are o şansă uriaşă ca în următorii ani să facă un salt la care puţini se aşteaptă astăzi. Avem o valoare senzaţională: patru milioane de români care, în marea majoritate, sunt oameni car s-au integrat în Italia, Spania, Marea Britanie, sunt oameni apreciaţi, oameni pe care nu i-ar lăsa angajatorii lor să plece, oameni care au făcut performanţă.

Mulţi dintre ei sunt convins că le e dor de ţară. Ştiţi când se vor întoarce? Când o să simtă că lucrurile se duc într-o direcţie corectă şi când o să aibă cu adevărat oportunităţi.

Mă uitam în Italia. În Italia sunt peste 20.000 de firme în care sunt acţionari români. Mulţi dintre ei ar putea să îşi desfăşoare afacerile în România. De ce să nu le oferim posibilitatea să îşi desfăşoare afacerile în România? 

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre un posibil lockdown: "Garantez 100%! Nu ne permitem"

Din cauza pandemiei, mulţi români au fost afectaţi şi şi-au pierdut locul de muncă şi atunci ne-am gândit şi am stabilit o măsură activă de plată o perioadă de timp, a 50% din salariu, nu mai mult de 2.500 Ron pentru românii întorşi din Diaspora, aflaţi în căutarea unui loc de muncă. E prima măsură activă care a fost generată pentru românii care se întorc din diaspora. 

Nu mai spun de reluarea legăturii şi relaţiei permanente dintre noi cei de aici şi românii care şi-au căutat norocul în altă parte", a declarat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel