Ludovic Orban, despre proteste: „Ce ar trebui? Să moară mai mulți?”

gov.ro
gov.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, că nu îi sunt foarte clare solicitările protestatarilor și le amintește că zeci de mii de familii și-au pierdut oameni dragi din cauza pandemiei.

Întrebat ce părere are despre solicitările protestatarilor din ultimele zile, care contestă măsurile restrictive, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spus că acestea îi sunt „destul de neclare”.

„Nu înțeleg! În România sunt zeci de mii de oameni care și-au pierdut oameni dragi din cauza COVID, chiar în condițiile existenței măsurilor de protecție a sănătății publice. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Să fie mai multe familii în România care să aibă apropiați care să se îmbolnăvească și să riște să moară. Toate măsurile care sunt luate de autorități nu sunt decât măsuri care au ca scop de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români”, a spus Ludovic Orban.

 

Ludovic Orban: „Nimeni nu instituie măsuri de protecție sanitară de dragul instituirii acestor măsuri”

 

Acesta este convins că protestele sunt organizate de persoane care se folosesc de pandemie și are încredere că acestea vor fi identificate.

„Nimeni nu instituie măsuri de protecție sanitară de dragul instituirii acestor măsuri. Ele sunt necesare mai ales atunci când suntem confruntați cu vârful de creștere a îmbolnăvirilor, atunci când vedem că există aproape de limită capacitatea de tratare în spitale, în secțiile de ATI. Sincer, aceste manifestări, mai ales organizatorii acestor manifestări, parcă își doresc... să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea orașe manifestații. Nu este treaba mea să aflu (cine sunt organizatorii – n.r.). Cu siguranță se va afla în timp (...). Există instituții ale statului care pot identifica organizatorii acestor manifestații”, a mai spus Orban.

 

Orban: „Se exploatează o stare de spirit care este determinată de pandemia care durează de peste un an”

 

El spune că nu contestă dreptul oamenilor de a se exprima public, de a protesta, atâta timp cât manifestările au lor în cadru legal, fără violență ori cu slogane „care nu au nicio legătură cu ordinea constituțională și cu interesul general al societății”.

„Pe de altă parte, se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit care este determinată de pandemia care durează de peste un an, care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor și rezistența lor la astfel de măsuri”, a mai declarat președintele PNL.

Orban le transmite românilor că nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea, măsurile luate în România fiind folosite în toate țările din lume, iar pericolul este cu atât mai mare pentru sănătatea celor care au participat la protest fără mască.

El amintește că au fost cazuri ale unor persoane care au contestat existența virusului și au ajuns să se îmbolnăvească, iar unii și-au pierdut viața.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy