Ludovic Orban: „Dacă PSD votează demiterea Avocatului Poporului înseamnă că susține impozitarea pensiilor speciale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, după ședința conducerii centrale PNL, după ce liberalii au demarat procedurile parlamentare pentru demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, că dacă social-democrații nu susțin demersul, atunci înseamnă că PSD nu susține nici supraimpozitarea pensiilor speciale.

Ludovic Orban consideră că Avocatul Poporului nu apără drepturile și libertățile cetățenilor români, ci a trecut de partea celor care nu respectă legea.

„Grupurile noastre parlametare vor iniția procedura de schimbare din funcție, vor purta negocieri cu celelalte grupuri parlamentare.

Noi considerăm că instituția Avocatului Poporului trebuie să fie o instituție care să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români, care să fie de partea românilor care respectă legea, nu de partea celor care încalcă cu bună știință legea, să nu fie reprezentantul PSD, ci reprezentantul cetățenilor.

S-a ajuns prea departe. Să-i consideri pe medici, cadrele medicale, toți angajații spitalelor ca și cum ar fi administratori de lagăre de detenție e ceva inacceptabil”, a spus Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel