Ludovic Orban somează guvernul Dăncilă: Respectați recomandările!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele PNL, Ludovic Orban, cere guvernului Dăncilă să țină seama de recomandările Comisiei de la Veneția privind Ordonanțele de Urgență din domeniul Justiției.

Ludovic Orban amintește că încălcările grosolane ale independenței sistemului judiciar au fost constatate de Comisia de la Veneția la sesizarea Partidului Național Liberal.

"Proiectul de aviz al Comisiei de la Veneția cu privire la OUG 7 și OUG 12 arată fără nicio urmă de îndoială că întregul demers al guvernului PSD – ALDE de modificare a legilor Justiției a fost făcut cu rea credință și urmărește scopuri politice evidente ”de a schimba cursul anchetelor penale în unele cauze de notorietate”.

Legiferarea în domeniul Justiției prin intermediul Ordonanțelor de Urgență este desființată de experții europeni în drept iar modificările aduse organizării Secției speciale pentru magistrați sunt ”alarmante” pentru că procurorii acestei secții pot revizui deciziile luate anterior și nu este clar controlul ierarhic superior.

De asemenea, membrii Comisiei de la Veneția avertizează din nou asupra rolului decisiv căpătat de ministrul Justiției în numirea procurorilor șefi, în detrimentul Președintelui României și al Consiliului Superior al Magistraturii. Partidul Național Liberal se angajează să țină cont de acest aviz al Comisiei Europene pentru Democrație în Drept cu privire la modificările aduse de guvernarea PSD – ALDE în domeniul Justiției și să implementeze toate aceste recomandări, alături de cele formulate în rapoartele de evaluare MCV ale Comisiei Europene și de către Grupul Statelor Anti-Corupție (GRECO) în cadrul ”Acordului național pentru asigurarea parcursului european al României”, inițiat de Președintele României, Klaus Iohannis", se arată într-un comunicat de presă al președintelui PNL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel