Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: Pensiile nu mai cresc în acest an

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022.  "Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022", a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare. 

”De asemenea, există o decizie luată, privitoare de pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume compensarea în proporție de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 % din creșterea salariului mediu brut pe economie”,- a anunțat Orban. Liderul PNL a mai precizat că va exista și o recalculare a punctului de pensie, recalculare care se va face cât mai rapid ”posibil”, ”astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari”.

De asemenea, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai anunţat luni că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, precizând că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021.
 
"Nu se emit noi vouchere", a spus Orban. Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel