Ludovic Orban, anunț pentru pacienții pozitivi care s-au externat la cerere: Vor fi căutaţi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ludovic_orban
ludovic_orban

Pacienții care sunt infectați cu noul coronavirus și s-au externat la cerere din spital vor fi căutați acum, a declarat, în urmă cu puţin timp, premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

 

Premierul a spus că autoritățile nu cunosc la acest moment ce efect a avut externarea la cerere a circa o mie de persoane. În acelaşi timp a atras atenția celor care știu că sunt infectați și nu se izolează și infectează alte persoane că vor răspunde penal.

Premierul spune că nu se pune problema unor măsuri restrictive, dar că acest lucru ar fi posibil dacă numărul de cazuri zilnice trece de 1.200

„Am suplimentat cu peste o mie de cadre medicale pentru lupta anti Covid. Am făcut proiectul de Lege în două zile și a stat în Senat 9 zilei. De câte ori ajungeam la înțelegere cu PSD-ul mai apărea ceva, mai vroiau ceva“, a spus Orban. 

„În Bucureşti este nevoie de creşterea numărului de paturi. Avem cinci secţii de terapie intensiva mobilă și 6 TIR-uri anti Covid. De asemenea, am suplimentat cu peste o mie de cadre medicale pentru lupta anti Covid. În acest sens, vor fi mulți medici detașați. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Obiectivul nostru este să limităm este răspândire infecţiei“, mai spune Ludovic Orban.

 

„Trebuie să respectăm reguli simple“

 

„E mai simplu să nu lăsăm garda în jos. Trebuie să respectăm reguli simple: să purtăm mască, să păstrăm distanţa, să nu ne îmbrăţişăm, să ne spălăm pe mâini. Oamenii trebuie să înţeleagă că virusul există, se transmite şi ne pune în pericol sănătatea şi viaţa. Organele de control nu pot fi peste tot, pentru că e un număr limitat de oameni. Avem în vedere zonele cu risc mare de transmitere a virusului, mai ales acolo unde avem sesizări de nerespectarea regulilor. Cine nu respectă regulile se expune îmbolnăvirii“, a mai adăugat Orban.

„I-am îndemnat pe români să meargă în vacanţă în România. Avem diferite locuri frumoase“, a mai menţionat primul ministru.

[citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel