Ludovic Orban a anunțat cele două variante de premier din viitorul Guvern. Condiție pentru USR

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat cele două propuneri pe care le are pentru USR-PLUS, principalul partener din alianța care se prefiguează în viitorul Guvern. 

"Constatând că mandatul inițial prin care PNL a decis să-l desemneze pe Florin Cîțu premier și pe mine candidat la șefia Camerei Deputaților, nu a avut efectul scontat, am luat decizia de a flexibiliza mandatul ținând cont de solicitările partenerilor noștri. Ei au solicitat șefia Camerei Deputaților. Ca atare, PNL, în urma dezbaterii și analizei a decis: în primul rând, mandatul de a continua negocierile cu USR-PLUS, cu UDMR si cu minoritățile de a forma un Guvern. Constatând că într-o democrație votul este bazat pentru orice negociere, PNL, având o pondere de aproximativ 55% din voturile obținute din toate partidele implicate în alianță, consideră legitim de a propune premierul și unul dintre șefii celor două Camere.

Avem așadar două posibile variante:

1. Rămâne valabilă prima variantă cu Florin Cîțu premier și cu mine(Ludovic Orban-n.r.) la șefia Camerei Deputaților.

2. Dacă nu se acceptă asta, luam în calcul ca PNL să nominalizeze premierul și un șef la una din Camere. În această situație, candidat la funcția de premier să fiu eu, Ludovic Orban, iar candidat pentru funcția de șef al Senatului să fie domnul Florin Cîțu," a declarat Ludovic Orban în urmă cu scurt timp.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel