Lovitură devastatoare a armatei ucrainene: Doi generali ruși au fost uciși, iar un al treilea rănit

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Doi generali ruşi au fost ucişi, iar un al treilea rănit în urma atacului lansat sâmbătă de către forţele ucrainene asupra punctului avansat de comandă al Armatei a 49-a, situat la mică distanţă de linia frontului din regiunea Herson, potrivit media ucrainene Focus.ua şi Novoe Vremia. 

Un anunţ în acest sens a fost făcut de Serviciul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării (GUR).

"Rezultatul loviturii: punctul de comandă al Armatei a 49-a a fost distrus, doi generali ai ocupanţilor au fost lichidaţi, unul este grav rănit şi evacuat în stare critică", se menţionează într-un comunicat al GUR, care nu oferă detalii despre identitatea celor doi generali ucişi.

Astfel, bilanţul generalilor ruşi ucişi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina se ridică la zece, conform părţii ucrainene. Rusia a confirmat până în prezent decesul doar a doi generali - comandantul adjunct al Armatei a 41-a de infanterie, Andrei Suhoveţki, şi comandantul adjunct al Armatei a 8-a, Vladimir Frolov.

Potrivit Statului Major al Forţelor armate ucrainene, de la începutul invaziei în Ucraina, Rusia a pierdut peste 21.600 de militari, notează publicaţia ucraineană Novoe Vremia.

Bombardament în Harkov, sunt victime civile

 

Mai multe bombardamente intense ale Rusiei asupra celui de-al doilea oraș ucrainean Harkov au ucis două persoane și au rănit 19, a declarat guvernatorul regional din Harkov, Oleh Synehubov.

Un depozit de produse siderurgice a luat foc, iar câteva mașini au fost, de asemenea, distruse în atacul asupra zonelor civile, spun rapoartele din oraș.

Aproape două luni de bombardamente rusești au afectat deja puternic infrastructura din Harkov. Orașul industrial din nord-estul țării se află la 42 km de granița cu Rusia. Majoritatea locuitorilor săi folosesc rusa ca primă limbă.

În postarea sa pe Telegram, guvernatorul Synehubov a declarat că forțele ucrainene care au contraatacat la nord de oraș au alungat trupele rusești din trei sate - Bezruki, Slatine și Prudyanka. BBC nu a putut verifica această afirmație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel