Lotul de vaccinuri AstraZeneca, interzis în Italia a fost folosit și în România. Foto

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
vaccin_astra_zeneca
vaccin_astra_zeneca

Tot mai multe persoane care s-au vaccinat cu AstraZeneca în România trimit dovezi ale faptului că au fost imunizate cu același lot cu probleme care a fost interzis în Italia. 

Lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca a fost suspendat în Italia, Agenția Naționala a Medicamentului din peninsulă fiind cea care a anunțat în premieră numărul lotului considerat periculos. Tot mai mulți români au trimis dovezile care arată că s-au vaccinat cu lotul interzis. Iată câteva fotografii:

2. -imagine fara descriere- (lot-1-11.jpg)

3. -imagine fara descriere- (lot-2212.jpg)

Până la Italia, alte opt țări au anunțat că suspendă vaccinarea cu un anumit lot din vaccinurile AstraZeneca. Mai multe ziare locale din România au primit fotografii de la cei vaccinați cu dovada clară că aceștia au fot vaccinați cu acest lot. 

Cu toate acestea, până la apariția noilor dovezi, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România nu a primit doze din lotul de vaccin AstraZeneca, folosit în alte țări și suspectat că a determinat la persoane vaccinate apariția unor cheaguri de sânge.

„Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariția unor cheaguri de sânge. Agenția Europeană a Medicamentului a analizat aceste cazuri și a stabilit la acest moment că nu ar fi un indiciu în ceea ce privește relația de cauzalitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel