Londra. Șase rețele de trenuri se opresc din nou, creând haos. Mecanicii de locomotivă, grevă pentru salarii mai mari

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile de transport feroviar vor fi grav perturbate în acest weekend, deoarece o grevă a mecanicilor de tren, care coincide cu Jocurile Commonwealth și cu startul noului sezon de fotbal, va duce la oprirea trenurilor în întreaga țară.

În cea mai recentă izbucnire a conflictului de muncă din industrie, membrii sindicatului de mecanici de locomotivă Aslef de la șapte operatori feroviari au ieșit în stradă timp de 24 de ore din cauza salariilor.

Însă guvernul britanic susține că un membru Aslef câștigă în medie aproape 60.000 de lire sterline, dublu față de mulți dintre asistenții medicali și personalul medical din NHS. 

 

Șase rețele de trenuri se opresc din nou, deoarece mecanicii de locomotivă sunt în grevă pentru salarii mai mari

 

Stațiile de cale ferată goale și zeci de trenuri staționate au fost imaginate ca fiind ființe de evadare sâmbătă, călătorii fiind așteptați să se deplaseze în schimb pe șosele. 

Rail Delivery Group, înființat în 2011 pentru a reuni conducerea operatorilor feroviari de pasageri, de marfă și de mare viteză, a declarat că acțiunea industrială a fost programată special pentru a coincide cu Jocurile de la Birmingham și cu începutul noului sezon pentru majoritatea cluburilor din liga engleză de fotbal.

Având în vedere că se așteaptă întârzieri până mâine dimineață, greva ar putea afecta și pasagerii care se îndreaptă spre finala feminină a Euro. 

 

Unele părți ale rețelei feroviare vor fi perturbate sâmbătă și în dimineața zilei de duminică

 

Greva afectează trenurile operate de Arriva Rail London, Greater Anglia, Great Western, Hull Trains, LNER, Southeastern și West Midlands Trains.

Nu va exista niciun serviciu pe rețeaua London Overground din cauza grevei Arriva Rail London, iar sâmbătă seara și în primele ore ale zilei de duminică nu vor exista servicii Night Overground.

Mick Whelan, secretarul general al sindicatului mecanicilor de tren Aslef, l-a acuzat pe secretarul de stat pentru transporturi că "minte" în legătură cu negocierile privind grevele.

Grant Shapps scrisese în The Times: "Cei doi Micks, Lynch de la RMT și Whelan de la Aslef, îi iau peste picior pe contribuabili, dar nu în modul în care ar trebui să o facă. RMT trage de timp în ceea ce privește reforma, iar Aslef trage de timp în negocieri, în timp ce amândoi declanșează mai multe greve. Ajunge.”

 

Mecanicii solicită o creștere salarială în conformitate cu inflația

 

Mecanicii solicită o creștere salarială în conformitate cu inflația, care este în prezent de aproximativ 10%, iar potrivit sindicatului, membrii greviștilor nu au avut nicio creștere salarială din aprilie 2019.

MailOnline înțelege că Aslef este dispus să se așeze la masă cu cele șapte companii de trenuri pentru a negocia o creștere salarială - dar operatorii de trenuri nu au oferit nicio creștere pentru a iniția negocierile de când inflația a început să urce în spirală spre 10 la sută.

Între timp, AA a emis, pentru prima dată în istoria sa, un avertisment de culoare galbenă pentru șoferi și pasageri înainte de acest weekend, din cauza impactului așteptat al grevelor feroviare asupra traficului rutier.

 

În acest weekend, întârzierile rutiere vor atinge un nivel maxim între orele 11.00 și 15.00 

 

Se așteaptă ca întârzierile rutiere să atingă un nivel maxim între orele 11.00 și 15.00 astăzi (30 iulie) și mâine, deoarece traficul de vară se va combina cu cei care caută modalități alternative de călătorie pentru a ajunge la Jocuri și la meciurile de fotbal.

AA a publicat o hartă a punctelor fierbinți de trafic preconizate, care includ portul Dover, Eurotunelul de la Folkestone, M1 și M6.

De asemenea, turiștii din Bristol, Cornwall și Devon ar trebui să se aștepte la întârzieri severe, la fel ca și șoferii de pe M25, M42, M62 și de pe diverse drumuri A din întreaga țară. 

Președintele RDG, Steve Montgomery, a declarat: "Suntem foarte dezamăgiți de faptul că liderii Aslef au decis să impună și mai multă incertitudine și perturbări pentru pasageri și întreprinderi într-o săptămână în care a avut loc deja o grevă a sindicatului RMT.

Milioane de pasageri vor avea planurile de weekend perturbate, în special cei care lucrează sau care merg la Jocurile Commonwealth sau la primul meci de fotbal al sezonului.”, conform Daily Mail.

 

Persoanele care nu pot călători pe rutele afectate pot folosi biletul până la 2 august

 

„Deși vom face tot ce ne stă în putință pentru a minimiza perturbările, dacă aveți de gând să călătoriți pe rutele afectate, vă rugăm să vă planificați din timp și să verificați cele mai recente recomandări de călătorie.

Dacă nu puteți călători, vă puteți folosi biletul fie cu o zi înainte, fie până la 2 august inclusiv, în caz contrar veți putea să vă schimbați biletul sau să solicitați o rambursare.

La fel ca orice serviciu sau afacere, trebuie să ne adaptăm vremurilor și nu putem continua să cerem contribuabililor sau pasagerilor mai mulți bani când ar trebui, în schimb, să răspundem la schimbările uriașe în comportamentul de călătorie după Covid.”, a mai spus Președintele RDG.

Grevele suplimentare vor lăsa oamenii fără bani și vor însemna mai puțini bani pentru a finanța o creștere salarială, așa că îndeamnă conducerea Aslef să reia discuțiile pentru a ajunge la un acord care să fie echitabil pentru personal și contribuabili și care să asigure un viitor luminos și pe termen lung al căii ferate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel