Londra. Călătorii sunt nevoiți să doarmă în gară, deoarece mecanicii de locomotivă intră din nou în grevă de 24 de ore

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Pasagerii feroviari au fost nevoiți să doarmă în gări, deoarece mecanicii de locomotivă încep astăzi greva de 24 de ore. Șefii îi imploră pe baronii militanți ai sindicatelor să participe la discuțiile cruciale pentru a pune capăt „verii nemulțumirilor”.

Călătorii cu ochii în lacrimi au fost văzuți trezindu-se într-un nou haos în stația Paddington din Londra, în timp ce obloanele au fost închise la Londra Euston și în stațiile de navetiști din întreaga țară, deoarece 9 firme feroviare au intrat astăzi în grevă.

Membrii Aslef de la nouă companii feroviare vor ieși în stradă timp de 24 de ore, paralizând mari părți ale rețelei, iar în mari părți ale țării nu vor fi disponibile servicii.

 

Serviciile reduse vor fi efectuate pe tot parcursul zilei

 

Firmele feroviare au avertizat clienții să se aștepte la vagoane aglomerate și întârzieri neașteptate, deoarece serviciile reduse vor fi efectuate pe tot parcursul zilei - în timp ce mari părți din țară vor pierde accesul la rețeaua feroviară până duminică.

Fanii fotbalului, turiștii și turiștii se numără printre zecile de mii de pasageri ale căror planuri vor fi ruinate de acțiunea sindicală de sâmbătă. 

Fanii Coldplay au fost avertizați, de asemenea, să se aștepte la perturbări grave dacă intenționează să asiste la concertul trupei premiate cu Grammy, care va avea loc în această seară pe stadionul Wembley. 

Șoferii sindicali de la Avanti West Coast, Arriva Rail London, CrossCountry, Greater Anglia, Great Western Railway, Hull Trains, London North Eastern Railway (LNER), West Midlands Trains și Southeastern se numără printre cei care fac grevă astăzi.

Vezi și: Avertizare de vreme ''extremă'' în Marea Britanie, în contextul unui nou val de caniculă

 

În următoarele locații niciun tren nu va circula astăzi 

 

Greva înseamnă că niciun tren nu va circula astăzi la London Overground, CrossCountry, Southeastern, West Midlands Trains, London Northwestern Railway și Avanti West Coast.

Aslef va organiza pichete în fața gărilor, iar oficialii au declarat că se așteaptă la un sprijin continuu din partea publicului, în ciuda impactului acțiunii.

Mick Whelan, secretarul general al Aslef, a avertizat că sunt prevăzute mai multe greve în cazul în care negocierile privind salariile și planurile de modernizare vor eșua.

El a declarat: "Nu dorim să intrăm în grevă - grevele sunt întotdeauna ultima soluție - dar companiile și guvernul ne-au forțat mâna.

'Nu vrem să deranjăm pasagerii pentru că și prietenii și familiile noastre folosesc transportul public, pentru că noi credem în construirea încrederii în căile ferate din Marea Britanie și pentru că nu vrem să pierdem bani prin acțiuni sindicale.”

 

Urmează greve pe 18, 19 și 20 august

 

Membrii sindicatelor RMT și TSSA vor intra în grevă pe 18 și 20 august, în timp ce pe 19 august șoferii de la metroul londonez și de la autobuzele londoneze vor lua măsuri de protest.

Între timp, o dispută a continuat să se iscă o dispută în legătură cu reducerile serviciilor de duminică ale Avanti West Coast, pe care compania și secretarul pentru transporturi Grant Shapps le-au pus pe seama unei acțiuni neoficiale a Aslef, lucru pe care sindicatul l-a negat cu tărie.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Transporturi a declarat în legătură cu modificările de orar anunțate de companie: "Oamenii merită certitudinea și încrederea că trenul lor va circula la timp și, deși această mutare a fost inevitabilă, ar trebui să minimizeze consecințele pentru pasageri.

Acesta este un prim exemplu al motivului pentru care trebuie să ne modernizăm căile ferate, astfel încât pasagerii să beneficieze de orare fiabile care nu se bazează în primul rând pe bunăvoința mecanicilor care se oferă voluntar să lucreze ore suplimentare”.

 

Ministerul Transporturilor a declarat că este 'complet falsă' afirmația că guvernul blochează negocierile

 

'Am spus încă de la început că îndemnăm sindicatele și industria să ajungă la un acord care să fie echitabil pentru personalul feroviar, pasageri și contribuabili', transmit autoritățile conform Daily Mail.

Departamentul a precizat că 16 miliarde de lire sterline au fost cheltuite pentru a menține căile ferate în funcțiune în perioada de vârf a pandemiei, adăugând că fără acest sprijin exista riscul ca societățile să se prăbușească, iar mii de locuri de muncă ar fi putut fi pierdute.

Lucrătorii feroviari au avut parte de creșteri salariale peste medie în ultimul deceniu, salariile lor crescând cu aproximativ 25%, de la 35.000 de lire sterline în 2011 la 44.000 de lire sterline în 2021, a precizat departamentul, adăugând că majorările salariale ale personalului feroviar trebuie să fie 'echitabile și în concordanță cu sectorul public în general'.

 

Operatorii feroviari publică un orar redus pentru a combate greva Aslef

 

Operatorii feroviari au publicat orare pentru servicii reduse sâmbătă, când membrii sindicatului mecanicilor de tren Aslef intră în grevă. Deși greva afectează în mod direct doar nouă companii, altele au avertizat că efectul de antrenare ar putea provoca perturbări semnificative.

O defalcare a impactului la nivelul operatorilor feroviari este următoarea.

Avanti West Coast: Toate serviciile de pe rutele Avanti West Coast au fost anulate.

Căile ferate Chiltern: Compania își sfătuiește "cu tărie" clienții să evite să călătorească dacă nu sunt nevoiți, având în vedere efectul secundar al altor operatori. Un serviciu redus de un tren pe oră circulă pe ruta Aylesbury Vale Parkway - Marylebone între orele 12.00 și 20.00.

CrossCountry: CrossCountry nu va efectua niciun serviciu sâmbătă.

Gatwick Express: Deși șoferii săi nu sunt în grevă, este posibil ca serviciile să fie "afectate", având în vedere acțiunile sindicale de la London Overground și Southeastern.

Calea ferată Great Western Railway: Un serviciu limitat va funcționa între Bristol Temple Meads - Londra Paddington, Reading - Oxford și Reading - Basingstoke. Orarele vor începe mai târziu și se vor termina mai devreme decât în mod normal.

Greater Anglia: Un tren pe oră va circula în fiecare direcție între Londra - Norwich, Londra - Colchester, Southend Victoria - Liverpool Street și Liverpool Street - Aeroportul Stansted.

Heathrow Express: Toate serviciile Heathrow Express au fost anulate.

Trenuri Hull: Circulă un orar "semnificativ redus", constând într-un singur serviciu spre și dinspre King's Cross.

Calea ferată London North Eastern Railway: Nu circulă niciun tren spre nord de la Edinburgh Waverley, în timp ce trenurile spre sud sunt limitate la unul la două ore.

Calea ferată London Northwestern: Nu circulă niciun serviciu al London Northwestern Railway.

Northern: Deși serviciile circulă în mod normal, grevele care afectează alți operatori ar putea face ca trenurile să fie mai aglomerate decât în mod normal.

Southeastern: Toate serviciile Southeastern au fost anulate.

Southern: Șoferii de la Southern nu sunt implicați în greva Aslef, dar serviciile ar putea fi "afectate", având în vedere perturbările de la London Overground și Southeastern.

Stansted Express: Stansted Express și-a sfătuit clienții să evite călătoriile sâmbătă. Un tren pe sens circulă între Aeroportul Stansted și London Liverpool Street la fiecare oră. Lucrările de inginerie înseamnă că va exista un autobuz în timpul călătoriei între Waltham Cross și Harlow Town.

Transport pentru Țara Galilor: Deși nu sunt afectate în mod direct de greve, este posibil ca serviciile să fie afectate de orarul redus al altor operatori. Clienții au fost sfătuiți să evite călătoriile neesențiale între Carmarthen - Newport, Cardiff - Lydney, Shrewsbury - Wolverhampton și North Wales Coast, deoarece se așteaptă ca trenurile să fie ocupate.

Calea ferată West Midlands: Sâmbătă nu circulă niciun serviciu al West Midlands Railway.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel