Liz Truss acceptă invitația președintelui Zelensky de a vizita Kievul. Acesta devine primul lider străin care o sună după ce a preluat conducerea No10

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Liz Truss a acceptat invitația lui Volodymyr Zelensky de a vizita Kievul, după ce acesta a devenit primul lider străin care l-a sunat pe noul prim-ministru al Marii Britanii. 

Comediantul devenit președinte de război a folosit rețelele de socializare pentru a se lăuda cu discuția, în timp ce a cerut ca Rusia să fie declarată oficial "stat terorist" în urma invaziei lui Vladimir Putin. 

Prima discuție cu un lider străin a fost deseori în trecut rezervată SUA, cu care Marea Britanie se bucură de o 'relație specială'.  Se crede că premierul demis Boris Johnson a fost primul lider european contactat de Joe Biden după învestirea sa. 

 

Liz Truss a acceptat invitația lui Volodymyr Zelensky de a vizita Kievul

 

Zelensky a declarat marți seara: "Am devenit primul lider străin care a avut o conversație cu noul premier (britanic) ales @trussliz. Am invitat-o în (Ucraina). A mulțumit poporului (britanic) pentru ajutorul major de apărare și economic pentru (Ucraina). 

Este important că (Marea Britanie) este pregătită să o consolideze în continuare. S-a acordat atenție garanțiilor de securitate. Am discutat despre participarea (Marii Britanii) la redresarea (Ucrainei). S-a coordonat continuarea presiunii asupra FR (Federația Rusă). Scopul este de a opri agresiunea & aducerea făptașilor în fața justiției. 

Este important să desemnăm FR drept stat terorist. Vom continua interacțiunea activă în toate formatele', conform Daily Mail.

 

No 10 a precizat că noul prim-ministru a reiterat 'sprijinul ferm al Regatului Unit pentru libertatea și democrația Ucrainei'

 

În prima sa convorbire cu un omolog de când a devenit prim-ministru, ea i-a reiterat liderului ucrainean că are tot sprijinul ei și că Ucraina poate conta pe asistența Regatului Unit pe termen lung, se mai arată în comunicat.

Președintele Zelensky i-a mulțumit premierului pentru sprijinul ferm al Regatului Unit și a felicitat-o pentru numirea sa.

Liderii au discutat despre necesitatea de a consolida securitatea globală și despre măsurile necesare pentru a tăia fondurile care alimentează mașina de război a lui Putin.

Ea a lăudat lupta ucrainenilor pentru suveranitate și autodeterminare și a spus că este esențial ca Ucraina să reușească și Rusia să eșueze.

Prim-ministrul a declarat că „așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu președintele în următoarele săptămâni și luni” și a fost încântată să accepte invitația de a-l vizita pe președintele Zelensky în Ucraina în curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel