Liviu Dragnea - Tel Drum, primul dosar românesc monitorizat de Laura Kövesi de la EPPO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea a fost inculpat în mod oficial zăptămâna aceasta, va fi primul dosar românesc ce va fi monitorizat de Laura Codruța Kovesi în calitate de procurr-șef al Parchetului European (EPPO).

Fiind vorba despre un dosar care face referire la obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii și în care prejudiciile sunt mari, dosarul va fi supravegheat de procurori europeni de la Parchetul European, de sub conducerea procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi.

Precizăm că Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunța, ieri, oficial, punerea în mișcare a acțiunii penale față de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Teldrum. „Prejudiciul creat bugetului public, calculat în acest dosar, este de 31.343.799 lei, sumă ce constituie un beneficiu necuvenit pentru firma câștigătoare SC Tel Drum SA“, arată DNA.

Potrivit DNA, inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, este acuzat de constituire constituire a unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii. 

Liviu Dragnea: „O să fiu folosit, e străvezie strategia“

 

Rolul Parchetul European (European Public Prosecutor's Office - EPPO), al cărui procuror-șef este fosta șef a DNA, Laura Kovesi, este investigarea și urmărirea penală a fraudei împotriva bugetului UE și a altor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv a fraudei privind fondurile UE de peste 10.000 de euro și a cazurilor de fraudă transfrontalieră în materie de TVA care implică daune mai mari de 10 milioane de euro. Anterior, doar autoritățile naționale ar fi putut investiga și urmări penal aceste infracțiuni și nu puteau să acționeze dincolo de granițele lor.

Liviu Dragnea se consideră însă nevinovat și crede că acest dosar este scos acum doar pentru că se apropie campania electorală.

„(...)Era vorba despre două  drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla. (...) Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a operat demult în dosarul ăsta”, a mai spus fostul lider PSD în interviul acordat recent pentru Realitatea PLUS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel