Liviu Dragnea, interviu din închisoare: „Vasile Dîncu, pe care l-am considerat prieten, mi-a vorbit primul despre 'statul paralel'“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul șef al PSD a acordat primul său interviu din spatele gratiilor. Anca Alexandrescu, fosta sa consilieră, a reușit să obțină acordul instituțiilor pentru un interviu cu Liviu Dragnea.

Realitatea PLUS - PRIMUL INTERVIU al lui Liviu Dragnea din închisoare. Fostul lider PSD rupe tăcerea: Cine a stat în spatele lui  Dragnea în ascensiunea sa. 

Fostul șef al partidului spune că actualmente PSD nu mai este un partid cu aceeași forță pe care o avea cât el ținea frâiele. El spune acum că fostul vicepremier, Vasile Dâncu, pe care îl consideră „fost prieten“, i-a vorbit despre ceea ce înseamnă statul paralel.

Cel puțin din partea mea, l-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dîncu. Enorm! Mă și feresc să vorbesc urât. (...). Dar sigur că atunci am avut câteva reacții...interesante în discuțiile cu Irina. Despre  statul paralel, primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dîncu. Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi le-a prezentat Vasile, prietenul meu de atunci.... Ceea  ce mi-a spus el s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste...

(...) Un exemplu: Am fost la Antena 3 chiar în seara zilei când ANAF a fost peste ei să-i scoată din sediu. Fusesem cu Tăriceanu. Vasile Dîncu mi-a povestit - lucru pe care mi l-a confirmat și Florian Coldea - că atunci, Kovesi l-a sunat pe acesta din urmă. Dîncu și Coldea se uitau la mine la emisiune, iar Kovesi l-a sunat pe Coldea. Era foarte nervoasă. Zicea că o să-mi arate că mă va târî în pușcărie. A spus că... cum îmi permit să merg eu la TV să apăr Antena 3 care este un trust împotriva dumneaei. Prima dată mi s-a părut ceva exagerat. Ulterior mi-a confirmat și Coldea acest apel telefonic.

De exemplu în dosarul meu cu referendumul, iarăși o mizerie politică.... A fost  discuție în care Vasile Dîncu, pe care l-am considerat prietenul meu, îi certa destul de des pe cei de la SRI discutând deschis despre faptul că e un dosar politic și să înceteze practicile astea în care SRI-ul se implică în viața politică,  și mai rău se implică în acțiunile Justiției și că astfel de lucruri trebuie să înceteze.

Dar oameni mai au un fel de revelații și își mai schimbă părerile...“, a mărturisit Liviu Dragnea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel