Liviu Dragnea și strategia de a ieși din închisoare. Dezvăluiri despre documentele avocaților

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Jurnalista Adina Anghelescu a vorbit, într-o intervenție telefonică la Antena3, despre iviu Dragnea și strategia avocaților privind apelurile prin care încearcă să îl scoată din închisoare pe fostul șef al PSD.

„Principalul argument al avocatului său (n.r. al lui Liviu Dragnea) este că angajatorul, în acest caz DGASPC Teleorman, are dreptul să ia măsuri în cazul angajațiolor - și aici vorbim despre cele două angajate care, știm bine, că nu s-au prezentat la serviciu, așa cum a constatat instanța -, iar judectorii au mizat pe faptul că acest drept a fi fost, de fapt  obligație. Astfel s-a  „răsturnat“ legea și instanța a socotit că poate fi incriminată penal. Doar că nu există incriminare sub formă penală, în cazul acestui drept al angajatorului.

Pe asta se va miza, este  chestiune fină și de reafinament juridic.  Nimeni, nicăieri în lume, nu poate fi codamnat de încălcare a unui drept, a unui avantaj care este opțional. Dar iată că instanța a condamant asta, l-a condamnat și pe Liviu Dragnea, împreună cu angajatorul, la instigare la abuz în serviciu. Or, atâta vreme căt autorul nu ar fi putut fi condamnat pentru asta, automat nici instigatorul nu ar fi putut să răspundă pentru instigare“, a explicat Adina Anghelescu strategia avocaților lui Dragnea prin care vor să îl scoată din închisoare.

Precizăm că săptămâna viitoare, Liviu Dragnea va fi adus în fața judecătorilor care vor decide asupra cererilor sale de eliberare, când se vor judeca contestația la executare depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție și cea  de habeas corpus depusă la Tribunalul București, despre care a vorbit Adina Anghelescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel