Liviu Dragnea, avertisment de la CNCD

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Liviu Dragnea, Ludovic Orban, Rareş Bogdan au fost doar câţiva dintre politicienii aflaţi pe lista de sesizări la CNCD. Cei trei au scăpat de amendă, dar fostul preşedinte social-democrat a primit avertisment.

Premierul Ludovic Orban a scăpat de amendă, pentru afirmaţiile referitoare la „ciuma roşie", la fel şi Liviu Dragnea, pentru cele faţă de protestatarii antiguvernamentali. Fostul preşedinte al PSD a primit, însă avertisment.

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 20 mai 2020, a adoptat următoarele hotărâri: Afirmaţiile domnului Liviu Nicolae Dragnea referitoare la protestatari antiguvernamentali (,,), reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată", se arată într-un comunicat al CNCD.

Fostul preşedinte al social-democraţilor a primit, însă, avertisment.

 

Ludovic Orban a scăpat chiar şi fără avertisment

 

Premierul Ludovic Orban a scăpat chiar şi fără avertisment. Afirmaţiile sale despre „ciuma roşie" se încadrează în limitele de exprimare, a stabilit instituţia.

„Afirmaţiile domnului Ludovic Orban:, se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale", mai transmite sursa citată.

 

Rareş Bogdan nu a fost sancţionat

 

Nici europarlamentarul Rareş Bogdan nu a fost sancţionat.

„Folosirea apelativului dede către domnul Rareş Bogdan nu reprezintă faptă de discriminare, se încadrează în limita libertăţii de exprimare şi este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale", mai explică aceştia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel