"N-am experiență de CIORDIT case la Sibiu". Liviu Brăiloiu a luat FOC după ce a fost refuzat de Iohannis

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Liviu Tit Brăiloiu a reacționat dur, după ce președintele Klaus Iohannis a transmis în scris refuzul numirii celor trei miniștri propuși de PSD.

Senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu s-a arătat extrem de deranjat de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni, precizând că nu are experiență în "ciordit case la Sibiu".

"E adevărat nu am experiență. De ce este supărat pentru lipsa noastră de experiență? Poate ne îndrumă dumnealui către alte școli, unde a căutat dumnealui experiență. Într-adevăr n-am experiență nici de ciordit case la Sibiu, nici de făcut evaziune fiscală, nici de făcut meditație la fizică. Și totuși, uitați, că cu o asemenea experiență se poate ajunge, întâmplător, și din păcate pentru români, președintele României", a declarat Liviu Brăiloiu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, premierului Viorica Dăncilă, scrisorile referitoare la propunerile de numire în funcţiile de miniştri ai Justiţiei, Românilor de pretutindeni şi Fondurilor Europene - Eugen Nicolicea, Liviu-Tit Brăiloiu, respectiv Oana Florea, în care arată că cei trei nu deţin experienţa necesară gestionării acestor domenii. 

"Faţă de documentaţia transmisă, analizând îndeplinirea condiţiilor legale, precum şi a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcţie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenţa instanţei constituţionale, apreciez că persoana propusă nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex al justiţiei. În consecinţă, am decis să resping propunerea de numire în funcţia de ministru al justiţiei a domnului Eugen Nicolicea. (...)

Faţă de documentaţia transmisă, analizând îndeplinirea condiţiilor legale, precum şi a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcţie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenţa instanţei constituţionale, apreciez că persoana propusă nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex al relaţiei cu românii de pretutindeni. În consecinţă, am decis să resping propunerea de numire în funcţia de ministru pentru românii de pretutindeni a domnului Tit-Liviu Brăiloiu. (...) Faţă de documentaţia transmisă, analizând îndeplinirea condiţiilor legale, precum şi a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcţie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenţa instanţei constituţionale, apreciez că persoana propusă nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex al fondurilor europene. În consecinţă, am decis să resping propunerea de numire în funcţia de ministru al fondurilor europene a doamnei Oana-Consuela Florea", spune şeful statului în scrisorile transmise premierului Dăncilă.

Președintele a transmis în scris refuzul de a numi miniștri

 

"Înainte de sfintele sărbători de Paşti, mi-au propus pesediştii o remaniere a acestui Guvern, nu pentru a face guvernarea mai bună, nu vă faceţi iluzii, s-au certat ei între ei, găştile, acolo în interiorul PSD-ului, şi au venit cu trei propuneri. Persoanele propuse: Nicolicea, Florea şi Brăiloiu. Şi le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, fiindcă nu aduce nimic nou, nu aduce nimic bun şi nu este făcută pentru a guverna mai bine. Astăzi le-am dat pesediştilor refuzul meu şi în scris, ca să înţeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel