„Litoralul românesc are prețuri de lux și condiții mizere”. Declarația vine chiar de la Protecția Consumatorului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
A plouat cu amenzi pe litoral. Administratorii de plajă, care nu respectă distanța dintre șezlonguri și mare, sancționați
A plouat cu amenzi pe litoral. Administratorii de plajă, care nu respectă distanța dintre șezlonguri și mare, sancționați

„Litoralul românesc are printre cele mai mari prețuri de pe glob. Mari și foarte mari”, este declarația lui Paul Anghel, director în cadrul ANPC(Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului). 

 

 

Tarifele exorbitante, pe care le-a constatat cu prilejul mai multor controale, sunt în opinia lui Anghel comparabile cu orice stațiune de lux de pe glob. Acestea sunt, totuși, nejustificate pentru condițiile oferite, iar Paul Anghel crede că românii nu sunt încurajați să practice turismul național. Exagerarea prețurilor de pe litoralul românesc a fost dur criticată de Paul Anghel.

„Anumite “metehne” ale unei categorii – este adevărat mică de operatori economici – nu se schimbă și, tot ca în fiecare an, alungă și nu apropie, prin actul de comerț pe care îl fac, turistul.
Am sesizat tarife mari și foarte mari la cazare, la parcarea autovehiculelor și chiar și la mâncare. Prețuri comparative cu orice stațiune de lux de pe glob poate chiar cu stațiunile renumite pentru tarifele exorbitante. Mi s-a spus că piața ține…până când?

Este adevărat faptul că anumite prețuri/costuri au crescut (vezi transport etc.), sezonul s-a scurtat , dar… aceleași servicii care lasă de dorit. Costuri nejustificate. Personal nepregătit, extenuat și irascibil. Atitudine sfidătoare. Patroni care nu înțeleg relația serviciu/ cost/ respect. Dughenizare, aplecătoare pe post de spații comerciale (unele ar vrea să deservească chiar și alimentație publică)”, a scris directorul din cadrul ANPC pe Facebook.

Litoralul românesc „la tarif de lux”.  Amenzi uriașe pentru condiții mizere

După un an pandemic, unii comercianți au încercat să „umple” golurile lăsate de restricții și au umflat prețurile. Un bilanț al ANPC arată că sunt condiții mizere.

Inspectorii ANPC au realizat peste  1000 de acțiuni de control la operatorii economici care desfășoară activități comerciale pe întreg litoralul și în Delta Dunării. Au dat  1.100 de avertismente și 490 de amenzi, în valoare de peste 2,9 milioane de lei, a transmis Paul Anghel.

„Probabil există și excepții (ghinionul meu că nu le-am întâlnit).Îmi pare rău, în continuare, pentru cei care înțeleg ce înseamnă TURISMUL, pentru cei care au muncit 30 de ani să dezvolte acest segment, pentru cei care au investit și depus eforturi enorme. Se pare că aceștia au rămas și ei tot excepții!”, s-a exprimat directorul din cadrul ANPC.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel