Lista ţărilor în care a fost descoperit virusul B.1.1.7. Cât de repede se răspândeşte noua tulpină din Marea Britanie

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În 33 de ţări din lume au fost descoperite cazuri de infectare cu virusul B.1.1.7, noua tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă, anunţată iniţial în Marea Britanie, pe 8 decembrie. Prin urmare, peste 40 de ţări au decis să izoleze călătorii care sosesc din Regatul Unit.

Turcia este cea mai recentă ţară care a depistat 15 cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, motiv pentru care a decis închiderea graniţelor pentru călătorii sosiţi din Marea Britanie. Toate cele 15 persoane infectate cu virusul B. 1.1.7 se întorseseră din Regatul Unit, relatează Digi24

Multe state au impus restricţii nu doar călătorilor proveniţi din Marea Britanie, ci şi celor care se întorc din alte state unde au fost  depistate cazuri de infectare cu tulpina mult mai contagioasă.

De exemplu, Filipine a extins restricţiile pentru călătorii din Regatul Unit şi alte 18 ţări, adăugând pe listă Statele Unite după ce în Florida, California şi Colorado a fost găsit virusul.  

Niciunul dintre persoanele găsite infectate în Statele Unite nu a călătorit însă recent, ceea ce creează temeri privind amploarea circulaţiei noului virus.  

Lista ţărilor care au identificat infecţii cu virusul B.1.1.7: Statele Unite, Marea Britanie şi Turcia, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite, precum şi Taiwan.  

 

Cât de periculos este virusul B.1.1.7, noua tulpină de coronavirus

 

Virusul B.1.1.7. nu provoacă cazuri mai severe de Covid-19, dar are un risc crescut de transmitere, ceea ce are drept consecinţe mai multe infectări şi mai multe spitalizări într-un moment în care multe ţări se luptă deja cu număr crescut de cazuri.  

În Africa de Sud, a apărut o versiune similară a virusului, care se aseamănă cu  B.1.1.7. În jur de 90% dintre persoanele testate în această ţară au fost infectate cu această tulpină.  

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy