Lista restricţiilor în Spania. Ambasada României, mesaj pentru români

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ambasada României în Spania înştiinţează cetăţenii români de noile reguli de călătorie. Vezi lista măsurilor adoptate de statul spaniol:

 

"NOI MĂSURI LUATE DE AUTORITĂȚILE SPANIOLE ÎN CONTEXT COVID-19

Autoritățile spaniole au luat decizia introducerii obligativității prezentării unui test negativ Covid-19 tuturor călătorilor internaționali care provin din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat la intrarea pe teritoriul Spaniei. Măsura va intra în vigoare începând cu 23 noiembrie a.c.

Ce fel de test este necesar?

Autoritățile spaniole solicită prezentarea unui test PCR negativ care să fie realizat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Cum se stabilesc zonele/statele cu risc epidemiologic ridicat?

În conformitate cu criteriile de referință prevăzute în Recomandarea (UE) 2020/1475 a Consiliului din 13 octombrie 2020 privind o abordare coordonată a restricționării liberei circulații ca răspuns la pandemia de Covid-19, autoritățile spaniole elaborează o listă cu zonele/statele de risc care va fi actualizată la fiecare 15 zile și publicată cu 7 zile anterior intrării în vigoare pentru a permite o informare cât mai amplă a călătorilor. Lista va fi publicată pe pagina web a Ministerului sănătății spaniol, aici: https://www.mscbs.gob.es/.

În acest moment, potrivit datelor furnizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, #România se află printre statele cu risc epidemiologic ridicat. Ambasada va actualiza informațiile de călătorie imediat ce autoritățile spaniole vor face publică lista zonelor/statelor de risc.

Ce trebuie să fac înainte de a călători în Spania?

Cetățenii care călătoresc spre Spania (pe cale aeriană, maritimă sau terestră) trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate disponibil pe www.spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită SPAIN TRAVEL HEALTH (SpTH). Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei. Formularul va cuprinde inclusiv o rubrică privind rezultatul testului PCR Covid-19.

La sosirea în Spania, autoritățile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele centrului/clinicii medical/e care a realizat testul și rezultatul negativ al testului. În situația în care există suspiciuni privind starea de sănătate a călătorului, autoritățile spaniole își rezervă dreptul de a efectua controale suplimentare (măsurarea temperaturii, control vizual, efectuarea de teste suplimentare etc.).

Decizia privind noile măsuri luate de autoritățile spaniole poate fi consultată în original aici: https://www.boe.es/.../2020/11/12/pdfs/BOE-A-2020-14049.pdf", se arată pe apgina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel