Listă cu semnături de la morți sau de la români cu domiciliu în străinătate pentru un partid din România. Se cere plângere penală

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Semnături de la persoane decedate, de la persoane care nu au domiciliul în Cluj-Napoca ori cu adresa incompletă sau cetățeni români cu domiciliul în străinătate, au fost descoperite la Biroul Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca.

Reprezentații BEM Cluj-Napoca au declarat, miercuri, că lista cu semnături problemă a fost depusă de către Petru Mîndru, candidatul la funcția de primar al orașului din partea Partidului România Noastră.

La verificarea listei cu semnături s-au descoperit foarte multe documente de identitate cu serii eronate sau expirate, semn că ar fi provenit dintr-o bază de dată mai veche, semnături de la persoane decedate, persoane care nu domiciliază în Cluj-Napoca, persoane cu adresă incompletă sau cetățeni români cu domiciliul în străinătate.

„Se mai observă că lista de susținători pare a fi întocmită și semnată de aceeași persoană”, arată reprezentanții BEM.

Candidatura lui Petru Mîndru a fost respinsă.

Reprezentanții partidelor în BEM Cluj-Napoca au propus ca în acest caz să se depună o plângere penală la Parchet, informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel