Lista țărilor care au interzis accesul românilor. Unde vom fi plasați în izolare 14 zile

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de Covid-19. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, este al doilea stat din Uniunea Europeană, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni.

În total, sunt 44.798 de cazuri confirmate. Austria ne cere mai nou un test negativ prelevat la numai 72 de ore. La fel Grecia care a extins măsură şi pentru cei care vin cu avionul, iar Cipru nu ne mai primeşte deloc în vacanţă.

Măsurile anunţate de Austria i-au bulversat pe românii programaţi la consultaţii, investigaţii şi tratamente. Austriecii au redus termenul de valabilitate în cazul testului pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 3.

„Pacienţii care şi-au făcut testul vineri pot să intre astăzi încă în Austria, dar cei care au primit rezultatele joi nu mai pot intra. Pentru mâine am fost nevoit să amân câteva programări, pentru câteva persoane care trebuie să repete testele pentru că nu se mai încadrează în cele 72 de ore”, a povestit Liviu Ionce, roman stabilit la Viena care deţine o firmă de intermediere şi turism medical, potrivit Știrile PRO TV

Alţii au aflat în vamă de noile reguli impuse de austrieci, obligatorii din această noapte. Cine nu prezintă testul negativ de 72 de ore trebuie să intre 10 zile în carantină.

„Nu am testul covid, că am avut programare dar s-a anulat programarea că erau foarte mulţi. O să mă lase să intru, dar voi intra în carantină şi fac testul acolo”, a spus un român

„Sunt foarte bune restricţiile, aşa poate ne protejăm, mai avem o şansă, altfel ce se întâmplă aici este strigător la cer”, a punctat alt român.

 

Italia, Marea Britanie şi Irlanda ne impun izolarea

 

Între timp, autorităţile din Cipru ne-au interzis complet călătoriile în scop turistic. Restricţiile îi afectează inclusiv pe rezidenţi, pentru că şi ei trebuie să prezinte un test negativ prelevat cu 72 de ore înainte şi să facă dovada unui permis de intrare emis de statul cipriot.

În paralel, Grecia a anunţat că testele medicale devin obligatorii şi pentru turiştii care vin cu avionul, de marţi, 28 iulie.

Iar dacă ajungem în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Marea Britanie şi Irlanda suntem obligați să intrăm în izolare, pentru 14 zile. Recomandarea e valabilă şi pentru Belgia şi Olanda.

„Am fost la Bucureşti şi ne întoarcem în Italia şi când ajungem mâine trebuie să ne prezentăm la autorităţile sanitare pentru a intra în carantină 14 zile. Este foarte bună, pentru că vor să salveze populaţia, pentru că am văzut că în zona balcanilor oamenii nu prea acceptă masca”, spune un cetățean italian.

 

44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină

 

Măsura e valabilă şi invers. În momentul de faţă există 44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină. Lista cuprinde: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Bahrain, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Eswatini, Guatemala, Honduras, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Mexic, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Rusia, Serbia, Singapore, Statele Unite ale Americii și Surinam. Doar Turcia, Portugalia şi Suedia au ieşit de pe această listă.

Cert este ca în momentul de față alte patru ţări - Cipru, Lituania, Finlanda şi Moldova - interzic complet accesul românilor, cu excepţia rezidenților sau celor care merg la muncă ori la studii.

Toate acestea ni se întâmplă pentru că numărul cazurilor a explodat pur şi simplu, în ultimele două săptămâni. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, România este acum a doua țară din UE după media îmbolnăvirilor din ultimele 15 zile. Doar Luxemburg mai este în faţa noastră. Dacă vom continua aşa există şi riscul să nu mai putem ieşi deloc din ţară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel