Liderii unei regiuni din Rusia distribuie o oaie și doi saci de cartofi familiilor celor luați la război

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Liderii unei regiuni din Rusia distribuie o oaie și doi saci de cartofi familiilor celor luați de acasă și trimiși în războiul din Ucraina.

Autoritățile din Tuva, regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu, vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați pentru războiul din Ucraina, relatează site-ul rusesc Holod Media, citat de Hotnews.

De asemenea, familiile recruților ar trebui să primească 50 de kilograme însă varza va fi dată numai „după nevoie”, potrivit șefului republicii din sudul Siberia, Vladislav Hovalîg. Acesta a precizat de asemenea că transportul produselor va fi plătit din bugetele municipale.

„Cu eforturile comune ale autorităților și ale rezidenților activi, rudele și prietenii militarilor și ei înșiși ar trebui să simtă că nu vor rămâne singuri cu problemele cotidiene”, notează portalul oficial al guvernului tuvan.

Serviciul de presă al Republicii Tuva a raportat de asemenea că primii 91 de berbeci au ajuns deja la familii.

Autoritățile afirmă că distribuirea oilor ar trebui să fie finalizată înainte de sfârșitul acestei săptămâni, fără a preciza însă numărul total de bărbați mobilizați.

Informația a fost comentată de analistul militar Chris Owen pe pagina sa de Twitter, acesta notând ironic că o oaie în schimbul unui recrut pare un schimb corect.

Anunțul autorităților din Tuva privind ajutoarele pentru familiile bărbaților încorporați vine la doar o zi după ce în Kîzîl, capitala regiunii, au izbucnit proteste împotriva mobilizării decretate de președintele rus Vladimir Putin miercurea trecută.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel