Langoși cu smântână, cașcaval și usturoi, crocanți la exterior și foarte pufoși la interior. Atât de buni încât cu greu te poți opri la unul

Langoși cu smântână, cașcaval și usturoi, crocanți la exterior și foarte pufoși la interior. Atât de buni încât cu greu te poți opri la unul
Langoși cu smântână, cașcaval și usturoi, crocanți la exterior și foarte pufoși la interior. Atât de buni încât cu greu te poți opri la unul

Langoși cu smânatână, cașcaval și usturoi sunt de origine maghiară, însă s-a răspândit mai peste tot. Vă vom prezenta în acest material cea mai simplă rețetă de langoși ungurești, așa cum se fac în Ardeal sau în Ținutul Secuiesc.

Rețeta tradițională de langoși este grozavă care vă va surprinde la cât de pufoși sunt în interior și foarte crocanți la exterior. Langoșii se manâncă cu topping sărat și este foarte important să știți că nu sunt turte sau gogoși!

Cel mai frecvent topping de langoși este cel de smântână, mujdei de usturoi și cașcaval ras. 

Ingrediente:

500 g făină grâu

350 ml lapte

un cub drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată

ulei pt prăjit

un praf de sare 

un praf de zahăr

Pentru topping:

100 g cașcaval

100 g smântână

4-5 căței de usturoi

 

Langoși cu smântână, cașcaval și usturoi - Mod de preparare

 

Pentru început vom amesteca drojdia cu laptele și praful de zahăr și punem deoparte timp de 10 minute. Adăugăm făina și praful de sare și începem să frământăm până obținem un aluat omogen și moale. 

Punem aluatul obținul la crescut într-un loc călduț pentru aproximativ 30 de minute. 

După ce a crescut, formați bile de aluat în funcție de cât de mari doriți să fie langoșii și mai lăsați-le încă 30 de minute pe masă.

Începem să întindem langoșii păstrând marginile mai groase decât mijlocul. Punem ulei într-o tigaie mare la încins și prăjim langoșii în baie de ulei. 

Le scoatem pe șervețele absorbante pentru a scăpa de excesul de ulei.

Tăiați în jumătate cățeii de usturoi și cât sunt calzi langoșii vom freca toată suprafața cu usturoi. Adăugăm smântână pe toată suprafața langoșului și peste vom pune cașcaval răzuit. Puteți face și mujdei de usturoi și să puneți deasupra! 

Poftă bună!

 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy