Lacrimi și durere printre studenți, profesori și familie: Prodecanul Facultății de Litere, Ileana Jitaru, s-a stins din viață

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Lacrimi și durere printre studenți, profesori și familie. Prodecanul Facultății de Litere, Ileana Jitaru, s-a stins din viață / Foto: Facebook
Lacrimi și durere printre studenți, profesori și familie. Prodecanul Facultății de Litere, Ileana Jitaru, s-a stins din viață / Foto: Facebook

Ileana Jitaru, prodecanul Facultății de Litere din Constanța, s-a stins din viață la doar 52 de ani, mult prea devreme pentru familia și apropiații ei. Comunitatea academică și colectivul facultății au transmis sincere condoleanțe.

In Memoriam conf. univ. dr. Ileana Jitaru, prodecan al Facultății de Litere, este intitulat mesajul scris de colegii de muncă ai Ilenei Jitaru. Aceștia au descris-o pe Ileana, ca fiind un om blând și devotat meseriei sale, iar amintirea sa va fi păstrată în sufletele tuturor.

 

In Memoriam conf. univ. dr. Ileana Jitaru, prodecan al Facultății de Litere

 

"Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului colegei noastre Ileana Jitaru, conferențiar universitar doctor, prodecan al Facultății de Litere.

Născută la data de 9 mai 1970, conf. univ. dr. Ileana Jitaru a urmat Facultatea de Litere şi Ştiințe a Universității Dunărea de Jos Galaţi (1990-1995) și a devenit doctor în Filologie în anul 2008. A parcurs, rând pe rând, etapele carierei didactice universitare: preparator universitar (1997-2000), asistent universitar (2000-2003), lector universitar (2003-2015), conferențiar universitar (din 2015), împărtășind studenților, cu generozitate, din cunoașterea sa despre antropologie culturală, cultură media, studii de film, istorie, cultură și civilizație britanică, literatură americană contemporană.

În perioada 2019-2020 a fost director al Departamentului de Limbi și literaturi moderne și științele comunicării din cadrul Facultății de Litere și, începând cu anul 2020, a fost prodecan al aceleiași facultăți. În decursul carierei sale universitare, activitatea didactică a fost întemeiată pe munca de cercetare științifică, vizibilă prin cărți, articole, participări la conferințe și proiecte.

Conf. univ. dr. Ileana Jitaru a fost un om cu ales profil intelectual şi moral, un om bun, responsabil și devotat, care va rămâne în memoria comunității noastre prin noblețea, sensibilitatea și respectul dăruite colegilor și studenților.

Dumnezeu să o odihnească în pace!", transmite comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa.

 

Dumnezeu să o odihnească!

 

"Ileana Jitaru, prietena noastră, colega noastră, a plecat astăzi din viață. Ileana a fost un om bun și deștept, blând, empatic și discret. Ileana a fost un profesor cu drag de carte, responsabil, devotat și pasionat.

Prețuim și onorăm clipele frumoase pe care ni le-a dăruit, în pofida tristeții pentru pierderea noastră. Dumnezeu să o odihnească! Condoleanțe familiei, condoleanțe tuturor celor care au iubit-o!", transmite colectivul Facultății de Litere, conform Constanța.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel