La Vama Siret se va circula pe trei benzi pe sensul de ieșire din țară

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto: captura VIDEO TikTok
Foto: captura VIDEO TikTok

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat că începând de marţi pe DN 2, între intersecţia cu DN 29A şi Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, circulaţia se face pe trei benzi, pentru fluidizarea traficului la ieşirea din ţară.

Potrivit prefectului, în urma şedinţei de lucru de luni, 16 mai, desfăşurată cu şeful Poliţiei Rutiere Suceava, cms. şef Petrică Jucan, a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava - Serviciul Rutier şi Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi - Secţia de Drumuri Naţionale Suceava, instituirea unor măsuri în vederea asigurării siguranţei participanţilor la trafic, precum şi pentru eliminarea ambuteiajelor rutiere, ţinând cont de numărul ridicat de vehicule care se deplasează pe drumul naţional 2 pe sensul de mers oraşul Siret - PTF Siret.

În aceste condiţii, începând cu data de 17 mai, pe DN 2, între intersecţia cu DN29A şi PTF Siret, a fost instituită semnalizarea temporară specifică, atât verticală, cât şi orizontală, împreună cu amenajările rutiere prevăzute de legislaţia în vigoare, în scopul asigurării deplasării pe trei benzi pe sensul de mers Siret - PTF Siret.

"Adresăm participanţilor la trafic solicitarea de a respecta semnificaţia indicatoarelor rutiere şi de a circula cu prudenţă, în scopul prevenirii producerii de evenimente negative. Precizăm faptul că pe sectorul respectiv s-a instituit o restricţie de viteza de 30 km/h", a transmis prefectul de Suceava.

Vama Siret, punct de trecere pentru ajutoarele trimise în Ucraina

 

Directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, a declarat că în urma discuţiilor purtate cu autorităţile române şi cele ucrainene s-a reuşit deschiderea unui coridor sigur umanitar pe relaţia Siret-Cernăuţi, fiind în discuţie pentru săptămâna viitoare alte două astfel de coridoare.


"Crucea Roşie acţionează în baza unei legi speciale, suntem parteneri ai guvernului în situaţii de urgenţă şi aceasta este o situaţie de extremă urgenţă. Noi ne-am mobilizat în două planuri - în planul naţional pot să spun că am lansat un apel naţional pentru a colecta atât produse, cât şi bani pentru a achiziţiona diferite produse şi nu numai, mă refer aici şi la corturi, la cazarmament, pe care să-l folosim atât în plan intern, cât şi plan extern. Am mobilizat toate filialele noastre, în toate punctele vamale. Toţi sunt prezenţi acolo. Am mobilizat toate filialele din ţară, care fac colecte la rândul lor. Personal am fost în toate vămile din nordul ţării în mai multe rânduri. Pot să spun că am participat cu domnul Flutur acum două săptămâni la o discuţie cu guvernatorul zonei Cernăuţi şi am reuşit să deschidem un coridor sigur umanitar pe relaţia Siret-Cernăuţi. Drept pentru care pe acolo trec singurele, deocamdată, ajutoare umanitare către Ucraina. (...) Suntem în discuţii de a găsi nişte coridoare sigure pentru a putea duce săptămâna viitoare convoaie umanitare în nord, pe la Sighetu Marmaţiei şi poate şi la Isaccea, ca să le trecem dincolo pentru populaţia din Ucraina", a declarat Ioan Silviu Lefter.

Vama Siret este un adevărat furnicar de trecere pentru ajutoarele care sunt trimise în Ucraina. Peste 45 de tone de alimente au fost distribuite în Ucraina, până în prezent, de către Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei, care a organizat colecte de ajutoare umanitare pentru persoanele aflate în zonele de conflict.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel