Oficial UE, avertisment DUR pentru Tudorel Toader: Lucrurile NU pot rămâne așa!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german, îi transmite lui Tudorel Toader, după o întâlnire cu acesta că dacă va da OUG care să facă posibilă anularea deciziilor judecătorești din ultimii 4 ani, lucrurile nu pot rămâne așa. "Ceea ce ne îngrijorează pe noi, şi prin noi mă refer la UE, pentru că alaltăieri am avut o discuţie cu domnul Timmermans, este că aceste evoluţii au ca scop relativizarea situaţiei sub aspectul stat de drept, standardelor statului de drept", spune acesta.

Gunther Krichbaum spune că dacă toate sentinţele date în ultimii patru ani de Justiţia română ar fi declarate ca neconforme, în urma unui recurs în anulare, şi toate ar urma să fie rejudecate s-ar face "un ambuteiaj de cauze" ce ar duce chiar şi la situaţia prescrierii.

"Ţara asta are un potenţial foarte ridicat din punct de vedere economic şi de aceea e bine să se creeze perspective pentru generaţia tânără. (...) Ceea ce ne îngrijorează pe noi, şi prin noi mă refer la UE, pentru că alaltăieri am avut o discuţie cu domnul Timmermans, este că aceste evoluţii au ca scop relativizarea situaţiei sub aspectul stat de drept, standardelor statului de drept. Aş dori să dau un exemplu foarte concret, pe care l-am abordat şi în discuţia cu domnul ministru Toader. Ştiţi că în ţara dumneavoastră ocuparea funcţiilor în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu s-a petrecut conform regulamentelor. Judecătorii trebuiau traşi la sorţi, au fost traşi la sorţi, un lucru nu s-a luat în considerare, anume rolul preşedintelui. Dacă toate sentinţele date în ultimii patru ani ar fi declarate ca neconforme, în urma unui recurs în anulare, şi toate ar urma să fie rejudecate, vă garantez că s-ar face un ambuteiaj de cauze ce ar duce chiar şi la situaţia prescrierii", a precizat Krichbaum, într-o conferinţă de presă, după ce în cursul zilei de joi a avut o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit agerpres.

În opinia lui Krichbaum este clar "care sunt persoanele ce ar profita în urma unei asemenea reglementări".

"Noi vom urmări cu mare atenţie aceste cazuri şi, în eventualitatea unei ordonanţe de urgenţă prin care aceste cazuri ar fi rejudecate, în urma unei contestaţii în anulare, şi vorbim aici de sute de cazuri, acest lucru ar avea urmări şi lucrurile nu vor putea rămâne aşa", a declarat oficialul european.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel