Kremlinul, precizări legate de participarea lui Putin la funeraliile de stat ale fostului premier japonez Shinzo Abe

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Putin le ordonă copiilor să stea în carantină timp de două săptămâni înainte de a-i vedea față în față. Liderul este paranoic când vine vorba de Covid
Putin le ordonă copiilor să stea în carantină timp de două săptămâni înainte de a-i vedea față în față. Liderul este paranoic când vine vorba de Covid

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că Putin nu intenţionează să efectueze o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile de stat ale fostului prim-ministru nipon, Shinzo Abe. 

Dmitri Peskov a comentat astăzi declaraţia autorităţilor japoneze potrivit căreia Rusia a fost informată cu privire la data şi locul funeraliilor de stat ale fostului premier japonez, Shinzo Abe.

Jurnaliştii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în timpul unui briefing de luni, dacă preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să participe la funeraliile de stat ale premierului Abe.

''Nu, Putin nu intenţionează să efectueze o vizită în Japonia şi să participe la funeraliile de stat...'', a spus Peskov. Secretarul şef adjunct al Cabinetului japonez, Seiji Kihara, a declarat că Tokyo a notificat toate ţările cu care are relaţii diplomatice cu privire la data şi locul funeraliilor de stat ale lui Shinzo Abe. Rusia a fost inclusă pe această listă. ''Este adevărat că am informat toate ţările, inclusiv Rusia'', a spus Kihara într-o conferinţă de presă, a informat Agenţia de presă TASS, titrează Rador.

Kremlinul, precizări legate de participarea lui Putin la funeraliile de stat ale fostului premier japonez Abe

 

Publicaţia 'Sankei' a titrat că Guvernul japonez preconizează să-i interzică preşedintelui rus Vladimir Putin să participe la funeraliile de stat ale fostului premier Shinzo Abe, care vor avea loc pe 27 septembrie. Presa a amintit că Putin este vizat de sancţiuni personale din partea Guvernului Japoniei, care, printre altele, îi interzic accesul în această ţară.

Fostul premier japonez, Shinzo Abe, a fost asasinat pe 8 iulie, în urma unui asasinat. Atacatorul a fost japonezul Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, care a fost înrolat în marina japoneză. Bărbatul reţinut a spus că este nemulţumit de politician şi a vrut să-l omoare. "Autorităţile japoneze nu intenţionează să-l invite pe Putin la funeraliile de stat ale fostului premier Abe, de la Tokyo', titrează publicaţia 'Sankei'.

Guvernul japonez preconizează să-i interzică preşedintelui rus, Vladimir Putin, să participe la funeraliile de stat ale fostului premier nipon, Shinzo Abe, care vor avea loc pe 27 septembrie', a titrat publicaţia 'Sankei', citând surse oficiale guvernamentale, precum şi ziarul 'Nikkei'. Publicaţia 'Sankei' mai precizează faptul că Putin este vizat de sancţiunile personale, impuse de Guvernul Japoniei, care îi interzic accesul în Ţara Floarelui Răsare.

Relațiile Japonieicu Moscova, neîntrerupte

 

Cu toate acestea, relaţiile diplomatice cu Moscova nu au fost întrerupte, aşadar şi partea rusă va fi anunţată cu privire la ceremonia funeraliilor de stat. Purtătorul de cuvânt al Ministerului japonez al Afacerilor Externe a spus că autorităţile de la Tokyo nu se aşteaptă ca preşedintele Rusiei să efectueze această vizită.

Putin a transmis condoleanţe mamei şi soţiei fostului premier japonez Shinzo Abe, care a murit în urma unui atentat. Putin a declarat că a menţinut legătura cu Abe, relaţii în care s-au manifestat excelentele calităţi personale şi profesionale ale politicianului. Guvernul japonez a aprobat data de 27 septembrie ca fiind dată funeraliilor de stat ale fostului premier Shinzo Abe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel