Klaus Iohannis, război deschis cu PSD pe tema Ținutului secuiesc: „PSD nu poate să spună că nu a știut!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a făcut o serie de precizări privind problema Ținutului Secuiesc, într-o declarație de după ședința de urgență de la Palatul Cotroceni.

„Nu pot să nu menţionez o temă pe care am adus-o în discuţie săptămâna trecută şi care a preocupat pe foarte mulţi - este chestiunea din Parlament care ţine de autonomia teritoriului care este denumit în Transilvania Ţinutul Secuiesc. Am făcut atunci nişte afirmaţii şi sper să fi fost bine înţeles.

Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară, îi cunosc pe mulţi, am avut mulţi colegi, am în continuare colegi, îi respect, marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici, care îşi văd de ale lor. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu politicienii din PSD, care, culmea, au încercat să promoveze legislaţie care priveşte autonomia Ţinutului Secuiesc.

Este surprinzător şi recunosc pentru şi cred că pentru mulţi dintre dumneavoastră supărător. Au încercat să se scoată pesediştii şi după scurt timp au introdus legislaţia în Senat, unde au picat-o, dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară", a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a criticat proiectul UDMR privind Codul Administrativ, arătând că acesta este neconstituţional şi că nu va tolera apariţia unei astfel de legi.

„Culmea, în Senat a trecut tot tacit o altă iniţiativă a UDMR, care practic se constituie într-un Cod Administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de Cod Administrativ în varianta UDMR. Acest Cod Administrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede, de exemplu, obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. De data aceasta PSD nu poate să spună că nu a ştiut, fiindcă această iniţiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat pentru.

Acum, probabil, după ce am arătat public ce se doreşte iarăşi din partea PSD, vor găsi o formă să voteze împotriva şi acestei legi, însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD este evident în situaţia de a promova anumite acte administrative, legi care vin să ducă la autonomia Ţinutului Secuiesc ori aşa ceva este pur şi simplu neconstituţional şi nu voi tolera apariţia unor astfel de legi", a afirmat Iohannis., a declarat președintele Klaus Iohannis la finalul declarației de presă în care anunța măsurile de relaxare începând cu data de 15 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel