Klaus Iohannis, primul mesaj după INCENDIUL UCIGAȘ de la Matei Balș: „O intervenție complicată! EI au fost și vor rămâne EROII MEI!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis spune după incendiul de la Balș că „problema este mult mai amplă”. Vinovații vor fi sancționați, însă avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România.

Iohannis a transmis condoleanțe familiilor îndoliate, a informat despre faptul că a ținut legătura cu forțele de intervenție în permanență și a primit „toate datele care sunt certe despre intervenție”.

„A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate”, a spus președintele, mulțumit de reacția salvatorilor.

„Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut nu de mult o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici la Balș această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale și cu siguranță motivele sunt diverse. Ele sunt anchetate și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați, însă după părerea mea problema este mult mai amplă. După părerea mea aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni și astăzi din nou să lucreze cu celeritate la un proiect pe reformă al sistemului de sănătate din România”, a spus Iohannis.

De asemenea, președintele i-a numit pe medici „eroii mei”, reiterând ideea că au depus eforturi supraomenești și au lucrat până la epuizare în condiții de stress extrem.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel