Klaus Iohannis, mesaj pentru PSD: „Sunt mulţumit că am avut o guvernare liberală, care a putut gestiona epidemia“

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
iohannis_piata-universitatii
iohannis_piata-universitatii

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, în urmă cu puţin timp, coroane de flori cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la „Fenomenul Piața Universității”.

Ulterior, şeful statului a declarat că este mulţumit cum a fost gestionată epidemia Covid19 în România.

„Nu ne-am dorit această epidemie, care a a venit peste noi. Sunt mulţumit că am avut o guvernare liberală, cu care au putut gestiona această epidemie. Am luat toate măsurile la timp. Acum însă nu putem vorbi despre o fostă epidemie. Vreau o variantă mai suplă, care să conţină măsuri obligatorii, cum ar fi purtarea măştii în spaţiile închise, distanţarea socială, igiena personală“, a precizat şeful statului.

 

„După două săptămâni, vom mai avea o fază de relaxare“

 

„Nu ne gândim să ne întoarcem în timp, ci vrem să mergem mai departe. Dar trebuie să fim prudenţi. Fac apel al parlamentari, că aici nu ne târguim pe voturi, ci este vorba despre sănătatea oamenilor. Să facem ce este bine pentru români. Dacă lucrurile merg bine, după două săptămâni, vom mai avea o fază de relaxare, ne gândim să mai permitem unele activităţi. Toate activităţile vor fi posibile. Dar fără un instrument, guvernul nu pate lua măsuri care impun o intervenţie. Am văzut că unii politicieni fug după voturi, nu după sănătatea românilor. Ei spun să vină specialiştii cu dovezi. Dar ce dovezi mai trebuie decât informările zilnice. 237 de noi infectați, peste 150 de persoane la ATI, avem iar noi și noi decese. Avem iarăşi noi şi noi decese. epidemia este în comunitate. Orice raţiune normală spune că este bine să fim precauţi. În faţa unei boli ori eşti precaut, ori eşti prost. Una din două. Măsurile ne vor permite să acţionăm“, a mai spus preşedintele României”, a adăugat preşedintele Iohannis. Şeful statului a mai adăugat că sunt măsuri care vor trebui impuse și în viitor, nu numai în următoarele 15 zile.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ”este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile” și a afirmat că social-democrații cer redeschiderea spitalelor pentru boli cronice și stoparea procedurii de achiziții publice fără licitație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel