Klaus Iohannis: Intrăm în STARE DE ALERTĂ. Ce se întâmplă după 15 mai, care sunt MĂSURILE DE RELAXARE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a avut, luni, la Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri. La finalul ședinței, președintele Iohannis a susținut o declarație de presă în care a anunțat ce se va petrece după 15 mai și anume intrarea în stare de ALERTĂ.

„Starea de urgență nu va fi prelungită“, a anunțat șeful statului. 

14 mai e ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând din 15 mai, vom intra într-o stare de alertă. Situația nu s-a îmbunătățit încă, nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Din păcate, nu a trecut!, a precizat Iohannis.

„După 15 mai, putem să ne mișcăm în interiorul localității, dar deplasările să se facă atunci când sunt necesare. Nu va fi nevoie să declarăm unde mergem“, a adăugat președintele. 

SE VOR REDESCHDE

„Saloanele de coafură, frizeriile se vor redeschide! La fel și cabinetele stomatologice din 15 mai. Și muzeele”, a zis Klaus Iohannis.

Măsurile de relaxare de mișcare mai liberă, atenție, nu se aplică în localitățile care sunt în carantină! Deci, acolo unde localitatea este declarată în carantină, această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experți că pericolul este diminuat.

Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenție, individuale!

Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber.

Este încă un aspect destul de important pe care l-aș menționa pe scurt, care se referă la sportivi. Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire - deci, pentru, atenție, sportivii de performanță. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori – atenție, ca să nu fim greșit înțeleși. Deci, cantonamentele, dar numai în condiții speciale, pentru profesioniști.' a declarat luni președintele Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel