Klaus Iohannis, discurs în cadrul vizitei Papei Francisc: "Destinul european al României a fost reconfirmat în urmă cu o săptămână"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs, la Palatul Cotroceni, alături de Suveranul Pontif, Papa Francisc. Şeful statului a reiterat vizita Papei Ioan Paul al II-lea, dar şi rezultatele de la votul de pe 26 mai.

"La finalul vizitei sale în România, Papa Ioan Paul al II-lea ne-a lăsat un puternic mesaj de încredere în viitorul ţării noastre, în vocaţia sa europeană. Astăzi, că pot mărturisi ca mesajul primit atunci a rodit iar România şi-a regăsit destinul în familia Europei unite.

În urmă cu mai puţin de o săptămână, acest destin european a fost reconfirmat cu forţă de românii din ţară şi din străinătate. (...) Cetățenii României primesc vizita ca pe o nouă încurajare de a se împlini prin înfăptuirea binelui comun de a contribui la o societate a dreptății și a iubirii pentru oameni. (...) Trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa. "Cetăţenii României au cunoscut direct tragica experienţă a totalitarismului, lipsa libertăţii, înstrăinarea forţată de valorile creştine. Vizita Sanctităţii Voastre vine la un an de la Centenarul Marii Uniri şi la împlinirea a trei decenii de când ne-am regăsit, prin jertfă, exerciţiul drepturilor fundamentale, inclusiv al libertăţii de expresie şi conştiinţă. Astăzi, românii îl slăvesc pe Cel de Sus fără teamă şi fără nicio piedică, în limba română ori în limbile tuturor minorităţilor naţionale", au fost câteva dintre declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, vineri, că Europa are nevoie în prezent de modele de convieţuire paşnică, de modele de dialog între majoritate şi minorităţi, de dialog între culturi, subliniind că România este un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.

"Într-o lume marcată de fenomene complexe, Europa are nevoie astăzi, poate mai mult decât oricând, de modele de convieţuire paşnică, de modele de dialog între majoritate şi minorităţi, de dialog între culturi, care să ofere repere pentru consolidarea toleranţei şi a respectului reciproc. România este un exemplu de bună practică, prin modul în care a asigurat şi asigură respectarea drepturilor persoanelor aparţinând celor 20 de minorităţi naţionale istorice de pe teritoriul său", a subliniat Iohannis, la întâlnirea Papei Francisc cu autorităţile statului, societatea civilă şi corpul diplomatic, care are loc la Palatul Cotroceni.

Ştire în curs de actualizare...

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel