Klaus Iohannis, DECIZIE privind referendumul: "Mă adresez Parlamentului"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat o nouă consultare cu Parlmanetul înainte de referendum, pentru a-l face mai "eficient şi mai puternic". Totodată, şeful statului a transmis un avertisment către coaliţia de guvernare să nu emită vreo ordonanţă în domeniul Justiţiei sua al Codurilor penale.

Preşedintele Klaus Iohannis a fcut o declaraţie de presă, la Cotroceni, în care a ţinut să aminteasă faptul că va fi un refrendum pe 26 mai şi a criticat, din nou, modul discreţionar în care s-a folosit guvernarea PSD-ALDE de ordonanţele de urgenţă.

Preşedintele a precizat că trebuie reglementată folosirea acestor ordonanţe şi că trebuie introduse noi ci de a fi contestate la CCR.

"PSD guvernează prin ordonanţe de urgenţă în zona Justiţiei, în zona politicii penale a statului român. Or, acest lucru nu se poate tolera mai departe.

Este obligatorie reglementarea folosirii acestor OUG, cum e clar că trebuie introduse posibilităţi de contestare a acestor ordonanţe la Curtea Constituţională", a declarat şeful statului.

 

K. Iohannis: Avertizez Guvernul

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va avea noi consultări cu Parlamentul pentru a da mai multă forţă referendumului.

"Ne dăm seama că acea consultare iniţială pe care am făcut-o, consultarea Parlamentului, a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează PSD.

Voi adresa Parlamentului României o nouă consultare, care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face mai eficient şi mai puternic", a mai adăugt preşedintele României.

Înainte de a-şi încheia declaraţia, Klaus Iohannis a ţinut să dea un semnal Executivului.

"Avertizez Guvernul României să nu emită ordonanţe de urgenţă în aceste domenii: Justiţie, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaştem voinţa suverană a românilor", a conchis şeful statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel