Klaus Iohannis, DECIZIE privind referendumul: "Mă adresez Parlamentului"

Andreea Cosma / 1 apr 2019, 14:47 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat o nouă consultare cu Parlmanetul înainte de referendum, pentru a-l face mai "eficient şi mai puternic". Totodată, şeful statului a transmis un avertisment către coaliţia de guvernare să nu emită vreo ordonanţă în domeniul Justiţiei sua al Codurilor penale.

Preşedintele Klaus Iohannis a fcut o declaraţie de presă, la Cotroceni, în care a ţinut să aminteasă faptul că va fi un refrendum pe 26 mai şi a criticat, din nou, modul discreţionar în care s-a folosit guvernarea PSD-ALDE de ordonanţele de urgenţă.

Preşedintele a precizat că trebuie reglementată folosirea acestor ordonanţe şi că trebuie introduse noi ci de a fi contestate la CCR.

"PSD guvernează prin ordonanţe de urgenţă în zona Justiţiei, în zona politicii penale a statului român. Or, acest lucru nu se poate tolera mai departe.

Este obligatorie reglementarea folosirii acestor OUG, cum e clar că trebuie introduse posibilităţi de contestare a acestor ordonanţe la Curtea Constituţională", a declarat şeful statului.

 

K. Iohannis: Avertizez Guvernul

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va avea noi consultări cu Parlamentul pentru a da mai multă forţă referendumului.

"Ne dăm seama că acea consultare iniţială pe care am făcut-o, consultarea Parlamentului, a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează PSD.

Voi adresa Parlamentului României o nouă consultare, care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face mai eficient şi mai puternic", a mai adăugt preşedintele României.

Înainte de a-şi încheia declaraţia, Klaus Iohannis a ţinut să dea un semnal Executivului.

"Avertizez Guvernul României să nu emită ordonanţe de urgenţă în aceste domenii: Justiţie, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaştem voinţa suverană a românilor", a conchis şeful statului.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24