Klaus Iohannis cere prelungirea programului de vot: "Este inadmisibil"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a revenit cu un mesaj dur la adresa guvernanţilor, pe care îi acuză, din nou, de incompetenţă după modul în care au gestionat alegerile din acest an.

Într-un comunicat emis de Administraţia Prezidenţială, "președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot. Modul dezastruos în care autoritățile au gestionat procesul electoral în secțiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroși cetățeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-și exprima opțiunea până la ora 21.00, când se închid oficial urnele", a se arată în mesajul publicat pe site-ul oficial.

 

Preşedintele Klaus Iohannis cere prelungirea programului de vot

 

Președintele României atenționează că buna organizare a desfășurării alegerilor și respectarea dreptului constituțional de vot constituie obligații legale ale autorităților române responsabile.

Şeful statului a socilitat Guvernului și Biroului Electoral Central "să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota".

Totodată, le cere autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21.00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota!", se mai arată în comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel