Klaus Iohannis cere măsuri după ce o familie cu patru copii a fost luată de viiturile din Prahova

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, în contextul tragediei din judeţul Prahova, unde patru copii au fost luaţi de o viitură, că este nevoie de elaborarea unor strategii pentru prevenirea efectelor fenomenelor meteo extreme, notează Agerpres.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia şi-au pierdut viaţa trei copii şi al patrulea este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură. Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familia îndurerată în aceste momente grele şi de toţi cei care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor care au afectat România în ultimele ore", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Veste tristă de Ziua Copilului. Trei din cei patru copii luaţi de viiturile din Prahova au fost găsiţi morţi. Pompierii continuă căutările

Conform aceleiaşi surse, Klaus Iohannis solicită autorităţilor responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin.

"Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme şi a unor planuri de acţiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare", se mai menţionează în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel