Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră în ziua cu cele mai multe infectări din România

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

„Ne aflăm într-un veritabil val doi al pandemiei“, a afirmat președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută înaintea videoconferinței cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19.

Șeful statului a anunțat care sunt temele care vor fi abordate în cadrul videoconferinței la care va participa, dela or 19.30.  Este vorba despre o reuniune a membrilor Consiliului European în format videoconferință.

„Vom avea periodic astfel de reuniuni, cu scopul de a consolida cooperarea dintre statele membre“, a adăugat șeful statului.

Ne aflăm din păcate într-un veritabil val doi al pandemiei. Se înregistrează recorduri negative în majoritatea țărilor europene. Efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unui colectiv.

Schimbul de informații între statele membre trebuie accelerat și e nevoie de o colaborare sporită în multe domenii. Vom aborda elemente relevante din perspectiva gestionării coordonate a pandemiei, cu accent pe achiziția de medicamente, vaccinuri, strategii de testare, recunoașterea reciprocă a testelor.

România, record SUMBRU

 

Voi sublinia importanța asigurării unei bune funcționări a pieței unice și a liberei circulații. Vom discuta despre asigurarea de rezerve adecvate și suficiente de echipamente medicale și medicamente.

În primul val achiziționarea lor a fost foarte dificilă și extrem de costisitoare. Un alt subiect îl reprezintă măsurile de testare, izolare și carantină și strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre. E absolut necesară o abordare unitară, cu criterii și instrumente comune

Cu privire la vaccin, odată ce va deveni disponibil el va fi furnizat către toate statele membre“, a explicat șeful statului.

Amintim că astăzi, 29 octombrie, au fost înregistrate trei recorduri negative în ceea ce privește situația epidemiei de coronavirus: Au fost declarate  6.481 de cazuri noi (1.129 în Bucureşti), 83 de morţi. și 868 pacienţi internați la ATI. Până astăzi pe teritoriul României au fost confirmate 229.040 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel