Klaus Iohannis a nominalizat PREMIERUL României. Ultimă oră

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a nominalizat propunerea pentru funcția de premier al  României, în această seară. Președintele l-a nominalizat din nou pe Ludovic Orban. 

Astfel, președintele Klaus Iohannis l-a refuzat pe Remus Pricopie, propunerea de premier a PSD - Pro România. Șeful statului a făcut anunțul de la Palatul Cotroceni.

"Întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate. Asta este opțiunea mea pe care am prezentat-o și partidelor. Pot să înțeleg că partidele au nevoie de consultări în forurile lor interne pentru o decizie. Până atunci putem face următorul pas. Foarte concret trebuie să desemnez o persoană pentru formarea unui nou guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament," a spus Klaus Iohannis. 

Șeful statului a subliniat că Guvernul Orban a vrut reformarea statului și a venit cu măsuri „în favoarea României”, spre deosebire de PSD.

„ Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vina cu îmbunătățiri pe legislația electorală, măsuri economice și sociale în inetersul României,. A dorit să repare greșelile care au fost făcute de guvernele PSD. Pe de altă parte avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări. Un guvern care vrea să miște lucrurile și un PSD care dorește să oprească lucrurile. Doar ultimul exemplu cred că este elocvent. PNL prin Guvernul Orban a dorit să aducă îmbunătățiri legilsatiei electorale cu privire la alegerile locale. A vrut să reintroduca alegerea primarilor în două tururi. PSD a deps moțiune și a trecut”, a completat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel