Klaus Iohannis a mers la biserică: "Ne-am rugat pentru victimele incendiului din Neamț"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Incendiu ATI Piatra Neamț. Președintele Klaus Iohannis a mers, duminică, la biserica din Piața Mare a Sibiului, iar la ieșire a declarat că toți cei din interior s-au rugat pentru victimele incendiului din Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț.

Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor victimelor tragediei din Piatra Neamț, iar supraviețuitorilor, însănătoșire grabnică.

„Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit, însănătoșire grabnică. Este foarte important să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată de ce este necesar o reformă profundă a sistemului sanitar din România”, a spus Klaus Iohannis la ieșirea din Biserica din Piața Mare a Sibiului, acolo unde familia prezidențială participă la slujbă aproape în fiecare duminică.

Președintele a mai spus că după incendiul din Piatra Neamț „e clar că trebuie trase învățămintele”, pentru a preveni astfel de accidente să nu se repete în alte părți.

Klaus Iohannis a afirmat că tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele de terapie intensivă funcționează așa cum trebuie pentru preveni incidente similare, mai ales în această perioadă când, din păcate, pandemia a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel